Szavazz rám az idei Goldenblog versenyen!

Relatív esélyhátrányban, de idén is részt veszek a magyar blogok versenyében. Kérlek szavazz a blogomra a Goldenblogon!

Ahogy tavaly, idén sem volt módom nevezni a saját blogom, mivel valaki ezzel megelőzött, és megtette helyettem. Sajnos nem tudom, hogy ki volt, így csak névtelenül tudom megköszönni neki!

Sajnos a Goldenblog rendszerében nem csak nem fotóriporterként, de kis helyesírási hibával szerepelek a listában. Keress “Völgyi Attila foóts blogja”-ként, bár egyszerűbb, ha itt a blog jobb oldalán rákattintasz a kék goldenblog widgetre a szavazáshoz.
Idén is Facebook regisztrációhoz és a Goldenblog alkalmazás engedélyezéséhez kötött a szavazás. Remélem, akik tavaly Facebook fiók hiánya miatt nem szavaztak, mostanra már szereztek egyet és áldoznak rám és a blogra ennyit az idejükből, na meg a privát szférájukból. Akik eddig nem Facebookoztak, és csak azért regisztrálnak, hogy rám szavazhassanak, azoknak külön köszönöm, ez tényleg nemes gesztus.

Tavaly szakértői
Viszonylagos hátrányom abból származik, hogy a tavalyi évvel ellentétben idén nem a szakértői blogok között szerepelek, hanem fotóblogok közt versengek. Persze a szakértői kategóriában is komoly hátránnyal indultam, hiszen elég idegen környezet volt az én tematikámnak, de azt sem én választottam, mert akkor is más nevezett. A verseny szervezői pedig nem tudom, hogy módosítanak-e a nevezéseken – ha már a helyesírási hibákon sem.
Azért nem is olyan rossz eredmény, hogy akkor 25. lettem olyan versenytársak mögött, mint a Kismamablog, a Társkereső kalauz, a BKV figyelő és sok más szakértő blog. Méginkább, hogy meg tudtam előzni a SEO blogot, és a kb 200-as mezőny indulóinak jó háromnegyedét.

Idén fotóblog
A fotóblogok közt talán több keresnivalóm van, ha már a blogon főleg fotózással foglalkozom (kisebb-nagyobb kitérőktől eltekintve). Sőt igyekszem egyre több saját fotót is feltenni, bár ebben még van hova fejlődnöm – és vannak is ezzel kapcsolatos terveim, de azokró majd később külön írok, egyelőre legyen meglepetés.
Minden esetre bíztató, hogy a tavalyi szavazat mennyiséggel a fotóblogok között top 15-ben lettem volna a közönségszavazáson. Csakhogy akkor ennek nem volt különösebb tétje. A közönségszavazás csak erkölcsi elismeréssel járt, mert a végeredményt nem befolyásolta a szavazás.

Nem nyerhetek – de mégis!
Viszonylagos hátrányom abból származik, hogy a szakmai zsűri top10-es listájára jóval több szavazattal sem kerültem volna fel a blogom jellege miatt. Mint az egyik zsűritag, a blogon is gyakran emlegetett Hernádi Levente fogalmazott Tumblrén:

“Nem nyertek (sajnos) a fotós tematikájú hír- és szakértői blogok, bármilyen kiválóak is. Völgyi Attila blogja meg az inPhoto a két legszínvonalasabb ilyen blog itthon, minden elismerést megérdemelne (egy másik kategóriában) amit ők csinálnak, de nehéz lett volna az általuk szerkesztett tartalmat, és a saját képekkel naplózó blogokat összehasonlítani. Kár, de azt hiszem így belátható a döntés.”

Egyetértek a zsűri véleményével, ahogy azt is helyesnek tartom, hogy a saját képekkel naplózó blogok közt idén nem engedték indulni a tavalyi közönségszavazás győztes Kreatív Művészetet, aminek győzelme komoly felháborodást váltott ki.
Bár valahol kicsit visszássá teszi a zsűrinek ezt az álláspontját, hogy tagjai közt volt a korábbi nyertes Spottr csapata, akik maguk is valami hasonló blogot csinálnak, ami (mikor nyertek talán még inkább mint ma) a szakmai hírblog és a mások képeit megosztó közösségi felület között egyensúlyoz. A zsűriként képviselt álláspontjuk szerint tehát nem biztos, hogy ők maguk nyerhettek volna.

Mindez most nem fontos. Új évet írunk, új blogverseny és új szavazás van, új eredmények születnek majd. Együtt írjuk őket. Többek között a te szavazataiddal. Ha szívesen olvasod a blogom, szeretnél mégtöbbet olvasni olyasmikről, amikkel általában itt foglalkozni szoktam, vagy ha szeretnél még többet látni a képeimből, akkor szavazz a blogomra, és bátorítsd erre az ismerőseidet is egy megosztással.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!