Timeline játék eredményhirdetés

Kárpáti László Áron győztes pályaműve

Jó ideje adós vagyok a blog Facebook Timeline játékának eredményhirdetésével. Sok máshoz hasonlóan ezzel is szörnyen elúsztam. Bocsánat, hogy így elhúzódott. Most végre sikerült megszülnöm eredményeket, remélem, hogy a nyeremények kárpótolnak mindenkit – legalábbis a nyerteseket.

Közönségszavazás
A játék eredeti kiírásának megfelelően a nyertesről közönségszavazás döntött. Mivel semmilyen égbekiáltóan gyanús jelenségre nem figyeltem fel a szavazás során, így a közönség szavazata alapján hirdetek győztest.

A legtöbb szavazatot Kárpáti László Áron terve gyűjtötte össze. Erre a pályaműre 254 szavazat érkezett, mintegy ötvennel több, mint a második helyezettre, és nagyjából kétszer annyi, mint a harmadik helyezettre. Így ő a szavazás egyértelmű nyertese. Győzelméről rögtön a szavazás lezárulta után értesítettem is.
Gondoltam nyertesként legyen szabad választása a Scolar Kiadó által felkínált fotós szakkönyvek közül, azonban mivel az eltelt idő alatt sem sikerült eldöntenie, hogy melyik könyvet is választja, így nyereménye végül meglepetés lesz, hogy mit kap.

Szakmai különdíj
Volt egy olyan tervem is, hogy “szakmai” díjat is hirdetek majd, azonban a pályaművek annyira eltérnek egymástól, és annyira másmilyenek, mint amilyet én készítettem volna, hogy saját ízlésem alapján inkább mégsem hirdetnék köztük kedvencet.

Sorsolás
Ilyen-olyan szempontok alapján kiválasztott győztesek helyett inkább a szavazásban résztvevők között rendeztem egy pár sorsolást. Nehéz volt kitalálni, hogy lehetne igazságosan sorsolni ilyen sok szavazó között. Eredetileg arra gondoltam, hogy találomra választok, de nem lett volna kellően tudományos módszer.
Úgyhogy kerestem egy véletlenszám generáló oldalt, és azzal sorsoltam véletlen számokat. Előbb a 26 pályamű között sorsoltam ki egyet, ami meglepő módon az első pályamű lett. Majd azon belül a szavazók száma alapján sorsoltam, és így lett a sorsolás nyertese Kis Lajos.

Gondoltam ez így túl sokakat kizár a nyerés lehetőségéből. Annál is inkább, mert ez a pályamű pont az egyik legkevesebb szavazatot (12) kapottak közül való. Így aztán sorsoltam még egy párat. Egészen pontosan még ötöt. Ennyi pályaműre szavaztak ugyanis 80-nál többen. Eredetileg száznál több szavazatonként akartam sorsolni, de egy kicsit leszállítva a határértéket pont annyi nyereményt tudok kisorsolni, ahány könyvből a Scolar kiadó nyereményként felajánlott fotós szakkönyv sorozata áll. Így mindenkinek jut egy kötet. A nyertesek pedig: Végh Gábor, Fakan Péter, Baffi Anikó, Nagy Pál és Újszászi Györgyi.

A nyertesekkel hamarosan felveszem a kapcsolatot, hogy nyereményük kézbesítését leegyeztethessem. Aki a sorsolás lebonyolítására kíváncsi, az a 11 perces videó felvételen megtekintheti (túl nagy izgalomra ne számíts).

Ha bele akarsz kötni a módszertanba, vagy a kivitelezés pontosságába, inkább ne tedd! Ha esetleg elszámoltam magam, tekintsd a vétlenszám generálás részének, vagy hibaszázaléknak, különben már eredetileg is megigértem (pont azért, hogy ne köthessen belém senki), önkényes lesz a díjazás. Szerencsére az első próbasorsolásaimmal ellentétben barátaim, ismerőseim nem kerültek a díjazottak közé, így részrehajlás vádja talán kevésbé érhet.

A résztvevőktől elnézést kérek, hogy így elhúzódott az eredményhirdetés, a nyerteseknek gratulálok, a Scolar Kiadónak pedig köszönöm a felbecsülhetetlen értékű támogatást! Remélem, hogy értékes szakkönyveik minden olvasónak kellemes időtöltést és hasznos szakmai olvasmányt jelentenek. Aki nyereményként nem jutott hozzájuk, az a kiadó honlapján megrendelheti őket. Érdemes!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!