Muris műugró portrék

Fotók: Ezra Shaw/Getty Images

A műugrás mindig érdekes képek készítését teszi lehetővé, különösen a nagy versenyeken szokás muris képeket készíteni a világ legjobb műugróiról. A Londoni Olimpián sajnos ma délután kiesett mindkét magyar versenyzőnk. Viszont többen is megosztottak muris műugró portré válogatásokat, amiről nekem eszembe jutott pár dolog.

Vincent Laforet World Press Photo díj nyetes képeiért katt a képre!
Fotó: Vincent Laforet/Newsweek

Az Fstoppers nyomán közölt a Printscreen.hu egy válogatást grimaszoló műugrókról. Sajnos a képek készítőit egyik oldal sem tünteti fel, pedig a Getty Images fotóriportere Ezra Shaw igazán megérdemelné, hogy megemlítsék, ha már a képei ennyire tetszenek a lapok (kép?)szerkesztőinek.
Az már szakmailag kellemetlenebb baki, hogy olimpiai fotóként tüntetik fel őket, miközben a képek nem most készültek Londonban, hanem a tavalyi sanghai vizes világbajnokságon. Persze a képek humoros jellegéből, és fotográfiai értékéből mit sem von le. A képek egyébként (többek között) a Telegraph galériájában és a Wall Street Journal fotóblogján is jelentek meg eredeti képaláírásukkal.
Sőt a robot fényképezőgépeket is feleslegesen emlegetik az írásban, mert ezeket a fotókat nem távvezérlésű gépekkel szokták készíteni (és ez nem is nagyon fog egyhamar változni a mozgás jellege miatt).

Szigetváry Zsolt Magyar Sajtófotó díjas képeiért katt a képre!
Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Persze annak említését is hiányolom, hogy ilyen képek lényegében minden műugró versenyről szoktak megjelenni, sőt Vincent Laforet már 2009-ben nyert vele World Press Photo díjat, Szigetváry Zsolt pedig 2011-ben Magyar Sajtófotó Díjat.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!