Ma megszűnik a Meebo Messenger – felvásárolta a Google

A mai nap a Meebo Messenger életében az utolsó. Ma még működik a népszerű online felületű chat szolgáltatás, de holnaptól már nem fog élni. A Google felvásárolta, de rögtön meg is szüntette azt.
Akik eddig használták, azok letölthetik eddigi beszélgetéseik naplóit – hátha jól jönnek még, és kereshetnek más alternatívát az online kommunikációra.

Mindenki más rendszerre esküszik. Van aki AOL-t használ, van aki MSN-t, van aki a Facebook chatre esküszik, van aki a Google Talkra, van aki szerint még ma is az ICQ a legjobb, van aki Skype-on keresne szívesen, van aki Vibert használ, van aki iMessage kedvelő, van aki meg hagyományos telefonon szeret inkább beszélni.

Én azért szerettem a Meebot, mert a legtöbb chat rendszert képes volt egy felületen kezelni, így mindegy, hogy melyik ismerős melyik rendszert használta, én ugyanúgy láttam megjelenni mindenki üzeneteit, és jobbára mindenkivel az általa kedvelt rendszerben tudtam kommunikálni. Nyilván pontosan ezért szüntette meg a Google ezt a szolgáltatást a fejlesztő cég felvásárlása után, hogy ezzel is saját chat rendszere felé próbálja terelni a felhasználókat. A keresőóriásnak a cég más fejlesztéseire volt szüksége, a chat rendszer csak belső konkurenciát támasztott volna saját megoldásuknak.

Ráadásul a Meebo nagy előnye volt, hogy webes felületről lehetett használni. Így akármilyen számítógépen használtam, ugyanúgy ott volt minden kapcsolatom, a korábbi beszélgetések naplói, és nem kellett minden gépen újra beállítani a belépési jelszavakat, sőt mindenféle chat programokat telepíteni sem. Nekem hiányozni fog.

Te milyen megoldást javasolsz helyette?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!