Hosszas késés után végre kapható az EOS-1D X

Egyes pletykák rebesgetik pár napja, hogy itt-ott már kapható a Canon legújabb zászlóshajójaként számon tartott EOS 1DX. Nemrég a Canon hivatalosan is bejelentette, így már csak azt kell kivárnunk, hogy a magyar a boltokban is elérhető legyen.

A Canon Rumors a múlt héten számolt be róla először, hogy pár szingapúri boltban megjelent néhány darabos EOS 1D X készlet. Sőt egy vásárló még unboxing videót is készített (lásd alább) az új gépcsodáról, bár azt sosem fogom megérteni, miért kell álló formátumban videózni, legyen szó videókameráról, videó DSLR-ről, vagy mobiltelefonról. Tegnap pedig a Canon Europe oldalán is megjelent a hír, hogy hivatalosan kapható az új gép. A Canon közleménye ugyanakkor szerény készleteket említ, és hozzáteszi, hogy a gép eleinte nem minden országban egyformán lesz elérhető.

Canon EOS 1DX: előrendelhető a Camera kft webshopjában

A Londoni Olimpiára készülő fotósok közül nem csak Magyarországon, hanem külföldön is sokan nem tudják még, hogy mikor kaphatják meg tervezett új gépüket. Pedig a két nagy gyártó nem véletlenül időzíti mindig az Olimpia előtti időszakra legújabb profi fényképezőgépeinek bemutatását, hiszen a profi szegmens közismerten fontos marketing tényező a gyártók életében – sőt talán a profi gépek reklám értéke fontosabb a gyártónak, mint amennyi nyereséget képesek a viszonylag kis mennyiségben gyártott, rendkívül anyag és munka igényes eszközök előállításával.

Magyarországon
A Camera kft honlapja szerint még csak előrendelés adható le az új gépre, és oldaluk azt írja, “Várható forgalmazás kezdete: 2012. június közepe”. A Canon Magyarország sajtóügynökségének tájékoztatása alapján a legújabb infók szerint augusztus második felében várható a hazai megjelenés. nincs még hivatalos információ az érkezéséről” A Camera kft oldalán jelenleg 1 887 200 Ft-os ár szerepel a gép mellett a korábbi 2 020 000 Ft helyett, ami pont duplája az 5D mk III árának. A végleges ár viszont aligha nem a megjelenéskori valutaárfolyamok függvényeként alakul majd.

Te mennyire és mikorra várod az 1DX megjelenését?

Kiegészítés: a Canon sajtó ügynöksége tévesen adott meg először augusztus második felében esedékes megjelenést, ezért korrigálnom kellett az idézett részt, egyelőre nem tudni, Magyarországon mikor lesz kapható a gép.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!