Aperture 3 harmad áron

AppleAperture3-MacAppStoreKevesebb mint harmadába kerül az Apple Aperture 3 képszerkesztő szoftvere a frissen bemutatott Mac AppStore alkalmazás boltban, mint dobozos változata bármikor korábban.

Múlt héten az Apple bemutatta Mac AppStore-ját, melyből a Macek programjait hasonló módon tölthetjük le, mint iPhone-ra az iAppStore esetében már sokan (mi iPhone és iPad használók) megszoktuk. Csak egy kattintás a kiválasztott programra, egyszerűsített fizetés az Apple azonosítónk (és a hozzá rendeltbankkártya) segítségével, és már töltődik is a program.

Az eredetileg 199 amerikai dollárba kerülő Aperture 3 képszerkesztő program boltban, dobozos kivitelben 64 390 Ft (51 512 Ft+ÁFA) áron vásárolható meg Magyarországon. Az új Internetes alkalmazás boltból letöltve mindössze 62,99 Euróba, vagyis kevesebb mint 18 ezer forintba kerül.

Mielőtt azért valaki túl nagy lendülettel vetné magát a Mac AppStore-ba, hogy megvegye Macjére az Aperture 3-at, érdemes pár dolgot szem előtt tartani:

  • Az Aperture szoftver csak Macen képes futni
  • A Mac AppStore csak 10.6.6 verziójú SnowLeoparddal érhető el
  • Mielőtt megvenné valaki, próbálja ki, hogy neki megfelel, nála jól fut-e

Mivel ezt minden Aperture témájú írásomban megemlítem, így innen sem maradhat ki, hogy az Aperture (minden eddigi verziója) nekem még viszonylag komoly teljesítményű gépeken (MacBook Pro és 27″ i5-ös iMac) is csak akadozva, küzdelmesen működött.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!