Bulvár fanyalgás Puzsér Róberttől

Puzsér Róbert a bulvárról

Ugyan a kritikus hangvételű Puzsér maga is médiaszereplővé, sőt sztárrá, ha nem is teljesítmény nélküli celebbé vált a Csillag Születik révén, de következetesen kritizálja az őt egyre inkább körülvevő bulvár médiát.

Már többször “védelmembe vettem” a bulvárt, hogy nem fanyalogni kell miatta, hanem megtanulni helyén kezelni és/vagy elkerülni. Azt is megírtam, hogy a bulvár mindent elad, ezek sommájaként pedig talán nem nagy meglepetés, hogy jobbára egyetértek a fanyalgókkal és Puzsér Róbert legújabb bulvár kritikájával is, melynek lényegét ez a pár mondat foglalja össze legjobban:

“A bulvár maga a tökéletes és valaha kifejlesztett legnagyobb hatékonyságú cenzúra, mely a sajtószabadság legnagyobb fokú kiteljesedésének látszik, miközben nem enged át magán semmiféle tartalmat. […] A bulvár a társadalmat egyrészt a politika számára jól manipulálható tömeggé, másrészt a piac számára a reklám iránt fogékony masszává zülleszti. A marketing eszközrendszerének felhasználásával a bulvár mára a közösségi élet minden területére exportálta magát.”

Mióta Puzsér Róbert feltűnt az RTL Klub képernyőjén, egyre többen emlegetik pozitív és negatív jelzőkkel is illetve, sót óhatatlanul bulvár téma lett belőle. Kétség kívül még én is a tehetségkutatónak köszönhetően ismertem meg, pedig lényegében egyetlen tehetségkutatót sem láttam elejétől a végéig soha (talán csak azt, amit annak idején élőben fényképeztem).
Mint azóta kiderült, több barátom évek óta ismeri és követi Puzsér munkásságát, de hozzám csak a kereskedelmi tévének köszönhetően jutott el, így már nem volt értelmetlen Puzsér bulvár felé nyitása. Ennek a szélesebb közönség felé nyitásnak a jelentőségéről maga is említést tett több közelmúlt beli interjúban (NOL, Hír24, stb). Ha kedveled Puzsér kritikus hangnemét, akkor érdemes elolvasnod őket. Ha nem kedveled a stílusát, akkor meg pláne. Ha viszont csak a tehetségkutatóból, és a bulvár médiából ismered Puzsért, akkor egyenesen ajánlott elolvasni őket, illetve talán egy kicsit megismerkedni egyéb publikációival, mint például videóblogja, ahol nem csak a Csillag Születik zsűritagjaként nyilatkozik, és nem is ezzel kapcsolatos témákról….sőt, szinte kizárólag mással foglalkozik.
Te mit gondolsz Puzsér társadalom és kultúra kritikáiról?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!