Photo-cyclechic Critical Mass: a bicajos fotós lány

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Egy jópofa kép a hétvégi Critical Massról. A cyclechic fogalma az azonos című blog olvasóinak talán nem újkeletű, és talán ennek a blognak az olvasói számára is érthető, hogy miért ez lett a cím.

Fotósokat fotózó fotós biciklin
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Bár a Cyclechic blogot érdekesnek és jópofának tartom, azért vannak – főleg személyiségi jogi – fenntartásaim, mert nem biztos, hogy minden biciklis lány egyfomrán örül annak az elismerésnek, hogy arra a blogra – vagy ilyesmi kontexftusban akárhova máshova – felkerül a képe. De ezt megítélni nem az én dolgom, így nem is vesztegetek rá ennél több szót, akit érdekel, vagy fogékony rá, az olvasgassa a személyiségi jogról és a közterületen fotózásról írt bejegyzéseimet, akit nem érdekel, annak meg valószínűleg úgyis mindegy, hogy mit írok.

Ezt a képet viszont nem lehetett nem feltenni a blogra, egyszerűen ide kívánkozott, és a cím is eléggé adta magát – ráadásul közterületen, közszereplés közben készült egy demonstrálóról, szóval még jogilag se nagyon támadható, hogy a jogi leckéhez visszakanyarodjak.

Minden esetre kíváncsi vagyok, vajon milyen lehet az ő képe, amit rólunk fotósokról csinált így menet közben. Ha te vagy a képen, vagy ismered őt, akkor feltétlenül szólj neki! ,-))

Te milyen képeket készítettél a Critical Massről?

Fotó: BK a biciklis lány

Kiegészítés: mivel a poszttal megszólítva érezték magukat a Cyclechic blog szerkesztői, szükségesnek érezték (és így én is) tisztázni elveiket. A blog neve ellenére nem csak lányokat fényképeznek, az oldal célja pozitív példát mutatni a kerékpározóknak, így nem egyszerűen bicikliző csajos fotókat akarnak közölni, inkább megmutatni, hogy a városi kerékpározás nem összeférhetetlen a nőies/férfias, elegáns öltözködéssel. Szerzőik pedig mindig igyekeznek a személyiségi jogokat tiszteletben tartani, és törekednek rá, hogy ne egyszerű lesifotókat közöljenek a biciklizőkről, hanem általában, amikor csak lehet hozzájrulást kérnek, és el is beszélgetnek a képeken szereplőkkel. Azt is elárulták, hogy  eddig még senki sem panaszkodott miatta, hogy képei felkerültek a blogra, de természetesen, ha valaki erre kérné őket, akkor leszednék a reklamált képet.
Ezúton is köszönöm nekik, hogy az én képem is kitették, és hogy minderre fény derült.

Megkerült a másik fotó: a Cyclechic és mások megosztásainak révén jelentkezett a képen látható lány, és elküldte saját képét is. Azért ő jobban néz ki, mint a fotósok az ő képén..
,-))

Readers Comments (8)

 1.  http://www.artsonline.hu/critical-mass-fotogaleriaval/
  Köztük:
  http://www.flickr.com/photos/adammezes/7110260967/lightbox/
  🙂
  Kicsit távolról készült a kép és nagyítva lett, szóval nem egy díjnyertes alkotás 😀

 2. Hali!
  Itt van pár kép amiket én készítettem a felvonulásról 🙂

  http://www.flickr.com/photos/spongyi/

  Üdv

 3.  Én meg kint voltam és nem készítettem képeket csak tekertem. 🙂

 4. Itt a fotósokat fotózó fotós lány fotója menet közben a bicikliről. Bár a kép minősége sajnos nem a legjobb, köszönöm az érdeklődést.: )

Trackbacks & Pingbacks (1)

 1. No twiddling of thumbs on Friday

Comments are closed.