Múzeumi kiállítások a Föld Napja alkalmából

Fotó: Kiss Ádám

Ma van a Föld napja, amit érdemes mindenkinek a szabadban, sőt inkább természetben tölteni. De ha mégis inkább fotó kiállítást nézegetnél, a Nemzeti Múzeumban remek programok várnak.

Pénteken nyílt meg Stiller Ákos fotókiállítása Vörösiszap – Mementó címmel, ami az ipari katasztrófát idézi fel egy különleges, fotókiállításhoz illően látványos módon.
Aki pedig könnyedebb, vagy legalább tematikájában változatosabb képeket nézne, az egy füst alatt megnézheti a XXX. Magyar Sajtófotó Kiállítást, és a vele együtt megnyitott Harminc év képekben című kiállítást.
A múzeum további – kevésbé fotós témájú – érdekességeket is tartogat ezen a hétvégén a látogatóknak. A Tudományfesztivál jegyében többek között megtekinthető a 110 éves Eötvös-inga, és a Gömböc kiállítás, de a többi tudományos programhoz hasonlóan ingyenesen látogatható a vörösiszap kiállítás is.
A két fotókiállíáts egyébként nem csak ezen a hétvégén látogatható, akinek most például az egyéb Föld Napi programok miatt nem sikerül megnézni, az a Sajtófotó Kiállítást május 6-áig, Stiller Ákos kiállítását pedig május 20-áig láthatja.
Te mivel töltöd a Föld Napját?
Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!