Két kedvenc képem

Kiemelném két kedvencem az idei Magyar Sajtófotó Pályázat nyertesei közül, melynek képei ma láthatók utoljára a Nemzeti Múzeumban. Elfogultság, szubjektív, és nem is igazságos a többiekkel szemben. De akkor is ez a két kedvencem, remélem, nem bánt senkit.

Komka Péter, az MTI Nógrád-megyei tudósítója egy portré fotózáson talált szokatlan nézőpontot fotóalanya bemutatásához, amire már akkor felfigyeltem, mikor először megláttam az MTI ingyenes előfizetői rendszerében. Ezzel a képpel nem csak az emberábrázolás kategória díját nyerte el, hanem a Megyékben dolgozó fotóriporterek legeredményesebbjének járó különdíjat is.

Horváth László, a Nemzeti Lovas Stratégia elkészítéséért, valamint a végrehajtás koordinálásért felelős miniszterelnöki megbízott egy ló szemében tükröződő portréja. Eger, 2011. november 26.
Fotó: Komka Péter/MTI

Kecskeméti Dávid barátom szabadúszó fotósként az ArtPortal számára készített tudósítást az André Kertész fotókiállításról, ahol a parányi kontaktokat nagyítóval nézték a látogatók. A kép egy elmélkedő látogatóról készült, aki épp nem a kép nézegetésére használta a nagyítót, ezzel adva fotótémát Dávidnak.

Az André Kertész retrospektív című kiállítás főhajtás a fényképész előtt, akit Cartier-Bresson egyik mesterének tekintett. Magyar Nemzeti Múzeum, Budapest 2011. szeptember 29.
Fotó: Kecskeméti Dávid/ArtPortal

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!