Fotósok hangulatjelentése az Oscar gáláról

Fotósok a Kodak színház előtt
Fotó: Mario Anzuoni/Reuters

A Reuters ezúttal is beszámol az Oscar-díj átadójáról, Hollywood egyébként elég sűrű életének legnagyobb estéjéről. Fotósaik pedig újabb bepillantást engednek nem csak a világsztárok programjába, hanem a saját munkájuk műhely titkaiba is.

A korábbi években rendszeresen meséltek a Reuters fotósai a hírügynökség blogján arról, hogyan dolgoznak az Oscar-díj átadóján. Idén sincs ez máshogy, bár most a szöveges részt letudták a fotósok egyszerű felsorolásával, és hogy ki hol dolgozik az eseményen. A hangsúlyt idén a multimédiára fektették, így videóban mutatják be, milyen a világ egyik legnagyobb hírügynökségének munkája a hollywoodi vörös szőnyeg mellett. Pár rövid bemutatkozás a fotósoktól, és a szerkesztő eligazítása mutatja be a feladatokat és a fotózás szempontjait, amit a videóban megjelenő képek színesítenek, amiknek az elkészítéséről az egész felhajtás szól – legalábbis a sajtó számára.
A három perces videó szemmel láthatóan csak az érkezést fotózó Mario Anzuoni és Lucy Nicholson munkájára, valamint a csapatot a helyszínen irányító szerkesztő, Sam Mirovich eligazítására koncentrál.

Fotósok a Kodak színház előtt
Fotó: Lucas Jackson/Reuters

Az eligazításon elhangzik, hogy a fotósok a legfontosabbak a nagy este tudósításában, hiszen egyetlen este világsztárok százairól képek ezreit készítik, és adják ki a velük dolgozó szerkesztők segítségével, szinte élőben tudósítva a történésekről. Mirovich azt is kihangsúlyozza, hogy a fotósoknak nagyon kell figyelniük, hogy mindenkiről minél több féle képet készítsenek, minden hírességről legyenek szóló és csoport képek. Mivel az Oscar estéje a világ (egyik) legnagyobb divat eseménye, így nagyon fontos, hogy mindig látsszanak a ruhák, az egész alakos képekről sose maradjon le az uszály, és hogy legyenek képek az apróbb részletekről, frizurákról, tetoválásokról, ékszerekről, kiegészítőkről, cipőkről, lényegében mindenről.
A másik három fotós munkáját nem említi. Részben mert talán külön videó készól majd róla, de sokkal valószínűbb, hogy azért, mert a videót készítő Lucas Jackson nem tudta saját magát, és más, tőle távolabb dolgozó kollégáit filmezni, hiszen azért ez a kis videó csak egy érdekes mellékterméke az Oscar-díjátadó tudósításának.

Ha még nem olvastad, akkor olvasd el a korábbi összeállításom az Oscar-díjátadó fotózásának kulisszatitkairól!

A 2012-es Oscar-díjátadó fotózásáról a Reuters videó összeállítást is készített:

Ugyan minden ügynökség készít minden évben olyan fotókat, ahol a fotósok tömege is látszik, a cél mégis csak a hírességek fotózása, hogy az előfizetőket számtalan, jobbnál-jobb képpel lássák el a vörös szőnyegen végigvonuló sztárokról. Amikből egyébként szerintem borzalmasan unalmas galériák szoktak tömegesen születni minden évben, de nyilván van rájuk igény, akkor meg a fotósoknak az a dolga, hogy ezeket a képeket elkészítsék.

2012-es Oscar galéria válogatás:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!