A Hummer nem él meg a jég hátán

A Hummert eredetileg katonai terepjárónak tervezték, így sokféle extrém megpróbáltatásra felkészültek a tervezői. Bár valószínűleg ez a megállapítás is inkább csak a márka eredeti, katonai változatára igaz, a luxus terepjáróként értékesített városi változat már inkább a kényelemről szól, mint a strapabírásról, de azért szükségszerűen örökölt ezt-azt az eredeti monstrumtól. Ilyen helyzetre viszont talán még a katonai tervezők sem gondoltak a tervezésnél.

Fotó: Porthole magazin

A közelmúlt legnépszerűbb témája, hogy a Balaton jege beszakadt két Hummer alatt. Az esetről a Porthole magazin több képet is közzé tett Facebook oldalán, az RTL Klub híradója is ezeket a képeket használja. A híradások szerint egy bátor autó tulajdonos Balatonakarattyáról akart nekivágni a Siófokra vezető útnak a jégen. Mikor a kb 3,5 tonnás jármű alatt beszakadt a 15 centis jég, hívta egy szintén Hummer tulajdonos barátját, hogy húzza ki….alatta is beszakadt a jég. Így aztán teherautókkal és kézi erővel kellett mindkét luxusautót kiszabadítani a jég fogságából.

Fotó: Nagy Lajos/MTI

A mentési munkálatokról már az MTI helyi tudósítója, Nagy Lajos is készített képeket. Kíváncsi leszek, hogy a ezek a képek, vagy akár továbbiak előkerülnek-e majd a 2012-es Sajtófotó Pályázaton.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!