Nem csak fotósok üldözik Hugh Jackmant

Hugh Jackman Budapesten
Fotó: Völgyi Attila

Épp a hétvégén kerestem, hogy mi lehet a Hugh Jackman főszereplésével tavaly nyáron Budapesten forgatott reklámfilmmel, és mint kiderült, pont 1-2 nappal utána került fel a YouTube-ra.

A film alaptörténete meglehetősen eltér a többi Jackman Ice Tea reklámfilmtől. Míg azokban jobbára csak táncol a közönséggel, a nálunk forgatott filmből viszont kimaradt a táncjelenet. Helyette a főhős világsztár voltát hangsúlyozzák, és a hollywoodi hírességekhez köthető rajongásra élezik ki a történet csattanóját is. Bennfentes poénként pedig arra a Robert Pattinsonra utal (“az ott nem az a fickó azokból a vámpír filmekből?”) a slusszpoénban, aki valamivel Jackman előtt forgatott városunkban.
Ez különösen vicces kontextusba helyezi hogy az egyébként roppant kedves ausztrál színészt a Szabadság-híd lábánál még egy fotós is rajongóként közelítette meg, hogy közösen fényképezkedjenek, nem egyszerű paparazziként, aki csak a lapok számára érdekes képre koncentrál.

Hugh Jackman kocog Budapesten
Fotó: Völgyi Attila

A film két féle változatban (egy hosszabb és egy rövidebb) is megtalálható az Interneten. A Szabadság hídon játszódó jelenet – amit én is fotóztam annak idején – mindkettőben elég rövid, a városból pedig nem sok szinte semmi nem látszik sajnos. Ironikus módon a reklám készítéséről forgatott werk filmben hosszabban látszik a hídon felvett jelenet, mint a végleges reklámban. A produkció körül több napon át legyeskedő fotósok közül viszont csak a stáb saját fotósai látszanak. Egy-kettővel több magyar fotós látszik a VidGet forgatási videójában, sőt azt is hallhatjuk Jackman szájából, hogy szereti a fővárosunkat.

Kiegészítés: az Urbanista blog azt is megírta, hogy Jackman másik népszerű Ice Tea reklámja, melyben az egész stáb felpofozza, szintén Budapesten, pontosabban a Hármashatár-hegyen készült. Sőt a felvételben szereplő repülőgépről is megtudhatunk érdekességeket az írásból.

Nézzétek meg a reklámot:

Werk film a reklám készítéséről:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!