Egy sportfotózással töltött hétvége konklúziója:

Gyorskorcsolya Európabajnokság a Városligetben
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Roham tempóban indul az év, és egymást érik szerencsére már nem csak a tüntetések, hanem a sport események is. Viszont blogolni – meg még ezer másra – nincs idő ennyi fotós munka mellett.

Miközben a Városligeti Műjégpályán zajlott a Gyorskorcsolya Európa-bajnokság, addig Székesfehérváron csaptak össze a Volvo Kupában résztvevő vízilabda csapatok. Míg az egyik sportversenyt fagypont környékén, de legalábbis alapos téli öltözetet igénylő csontig ható hidegben bonyolították, addig a másikat egy meleg uszodában, ahol még egy szál pólóban is könnyen kimelegszik az ember fotózás, vagy akár szurkolás közben is.

Volvo Kupa Székesfehérváron
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Nem is beszélve a fotó felszerelésről, ami egész nap az 1-2 fokos szabad levegőn dolgozott a jégpálya körüli hidegben, majd az uszodába érkezve a testhőmérséklet körüli melegben rögtön bepárásodott. Így az uszodába érkezve még egy óráig nem lehet vele dolgozni hogy átmelegedjen. Persze ez a melegedés az átfagyott végtagoknak is jót tesz.

Furcsa belegondolni, hogy a trópusi éghajlaton is létezhetnek ilyen gondok a párával. Pedig bizony nagyon is valós probléma – olvasd el: Fagyos hangulatú képek a trópusi hőségben

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!