Vizes fotókat vár a FINA fotópályázata

FINA fotópályázat 2011

A FINA nemzetközi úszó szövetség magazinjának fotópályázatára a szövetség sportágaihoz kapcsolódó képeket várnak az év végéig.

A Gyárfás Tamás budapesti szerkesztésében készülő FINA magazin második alkalommal hirdet fotópályázatot (tavaly volt magyar díjazott). Erre az úszó szövetség alá tartozó öt diszciplínával (úszás, műugrás, szinkronúszás, vizilabda és hosszútávúszás) kapcsolatos fotókat várják. A képeknek nem kell szükségszerűen a sportágakat ábrázolni vagy azok versenyén készülni, sőt még csak sportfotónak lennie sem törvényszerű, azonban valamilyen módon kötődniük kell azokhoz.
A nemzetközi fotópályázatra legfeljebb három darab (fekete-fehér vagy színes) képpel lehet nevezni, melyeket 2011. december 31-ig kell elküldeni a magazine@fina.org címre.

A pályázatnak nincs honlapja, a kiírást is emailben küldték el a szervezők. Ebből nem derül ki, hogy mi alapján értékelik a képeket, vagy hogy ki a zsűri tagjai. Az angol szöveg úgy fogalmaz, a FINA vezetői, a sajtó megbecsült képviselői, köztük magas szintű fotósok, és a FINA magazin szerkesztői döntenek a fődíj sorsáról. A kiírás nem tér ki a szerzői jogokra, csupán annyit említ, hogy elfogadnak korábban már publikált képeket is. A kiírásból szintén nem derül ki sok részlet a nyereményről. Csak annyit ír, hogy a legjobb képeket a magazinban közzé teszik. A főnyeremény pedig egy meg nem nevezett típusú fényképezőgép, amit a FINA egyik fő támogatója, a Nikon ajánlott fel.

Mikor a pályázat további részletei iránt érdeklődtem, csak a kiírást kaptam meg a szervezőktől, illetve megkértek, tegyem közzé a magazin reklám videóját, ami látható a lap előfizetési oldalán is, és hogy a blog olvasói számára ajándékként ingyenesen elérhetővé teszik a magazin 2011/5-ös számának online kiadását. Ezeknek készséggel eleget teszek, hogy hozzájáruljak a magazin sikeréhez.

Te nevezel vizes képeiddel, vagy hagyod a lehetőséget elúszni?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!