Kihirdették a Sajtófotó Pályázat kiírását

Megszületett a XXX. Magyar Sajtófotó Pályázat hivatalos kiírása, és egyúttal fény derül a zsűri idei tagjaira is.

A ma megjelent hivatalos kiírásból kiderül, hogy az idei évben készült sajtófotókkal nevezni december 15-től lehet, 2012. január 06. 24-óráig, kizárólag digitális formában. A részvétel feltétele a pályázat honlapján történt regisztrálás (akárcsak az emúlt években), és a pályaműveket feltölteni is itt lehet majd december 15-től. A 3000 forintos nevezési díj befizetésére is eddig van lehetőség.
A kiírás főbb paraméterei nem változtak jelentősen az elmúlt évekhez képest, ezekről a részletes kiírásból lehet tájékozódni.

A zsűri
Idén ismét rangos szakmai zsűri vállalta a képek értékelését. Az öt tagú zsűri három tagja külföldi, köztük a világ két legnagyobb hírügynökségének munkatársai. Tony Hicks az AP európai és afrikai fotószerkesztője, Radu Sigheti a Reuters romániai vezető fotóriportere, Marián Pauer fotótörténész, a Pozsonyi jogi egyetem média karának tanszékvezetője, aki nem először zsűriz a Magyar Sajtófotó Pályázaton.
A zsűri magyar tagjai pedig Szalmás Péter a Népszava képszerkesztője, és Virágvölgyi István az MTI fotószerkesztőségének vezetője.

Te nevezel az idei Magyar Sajtófotó Pályázatra?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!