Kihirdették a Sajtófotó Pályázat kiírását

Megszületett a XXX. Magyar Sajtófotó Pályázat hivatalos kiírása, és egyúttal fény derül a zsűri idei tagjaira is.

A ma megjelent hivatalos kiírásból kiderül, hogy az idei évben készült sajtófotókkal nevezni december 15-től lehet, 2012. január 06. 24-óráig, kizárólag digitális formában. A részvétel feltétele a pályázat honlapján történt regisztrálás (akárcsak az emúlt években), és a pályaműveket feltölteni is itt lehet majd december 15-től. A 3000 forintos nevezési díj befizetésére is eddig van lehetőség.
A kiírás főbb paraméterei nem változtak jelentősen az elmúlt évekhez képest, ezekről a részletes kiírásból lehet tájékozódni.

A zsűri
Idén ismét rangos szakmai zsűri vállalta a képek értékelését. Az öt tagú zsűri három tagja külföldi, köztük a világ két legnagyobb hírügynökségének munkatársai. Tony Hicks az AP európai és afrikai fotószerkesztője, Radu Sigheti a Reuters romániai vezető fotóriportere, Marián Pauer fotótörténész, a Pozsonyi jogi egyetem média karának tanszékvezetője, aki nem először zsűriz a Magyar Sajtófotó Pályázaton.
A zsűri magyar tagjai pedig Szalmás Péter a Népszava képszerkesztője, és Virágvölgyi István az MTI fotószerkesztőségének vezetője.

Te nevezel az idei Magyar Sajtófotó Pályázatra?