Tennis Classics 2011

Yevgeny Kafelnikov (RUS)

Yevgeny Kafelnikov szervál
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

A hétvégén nagyszabású tenisz mérkőzésre került sor a Papp László Sportarénában. Az évente megrendezett Tennis Classics viadalon a közelmúlt és a jelen legjobbjai mutatták be kivételes tudásukat.

A mérkőzésről az ingyen MTI így ír:

“A legendák csatájának első felvonásán, amelyre közel telt ház, több mint hatezer néző volt kíváncsi, két ellentétes stílust képviselő játékos csapott össze: Fabrice Santorót az elképesztő, zseniális megoldások jellemezték, míg riválisa, Richard Krajicek, a holland óriás az erőtenisz képviselője volt. Az összecsapást ezúttal is “Dávid” nyerte meg: Santoro az első játszmában bámulatosan zsonglőrködött a labdával, 4:4 után elvette ellenfele adogatását, majd simán hozta a szettet. A folytatásban azután nem volt pardon, 6:1-re “alázta meg” az 1996-os wimbledoni bajnokot.

A meccs után természetesen mindketten egymást dicsérték:

  • “A második játszmában kissé elfogyott az erőm, de Fabrice egyébként is remekül teniszezett – így Krajicek.
  • “Nagyon élvezetes játék volt egy remek ellenféllel” – fogalmazott Santoro, aki arra a kérdésre, hogy tavaly miért akasztotta szögre az ütőket, csak ennyit mondott: “21 évig profiskodtam, elég volt.”
Gael Monfils (FRA)

Gael Monfils fogad
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

A folytatásban az esemény versenyigazgatója, Taróczy Balázs egykori tanítványa, a szintén wimbledoni bajnok horvát Goran Ivanisevic és a kétszeres Grand Slam-győztes orosz Jevgenyij Kafelnyikov csapott össze. A horvát szervakirály most is kitett magáért, bombaadogatásokat küldött a fénykorában “Kalasnyikov” becenévre hallgató riválisa térfelére, ám az orosz – bár kis pocakot eresztett és a mozgása is mackós volt – állta a sarat, és magabiztosan küldte vissza a bombákat. Az első szettben gyorsan elnyerte Ivanisevic szerváját, majd előnyét végig megtartotta (6:4). A folytatásban egészen 5:5-ig fej fej mellett haladtak, aztán az orosz ismét megvillant, brékelte a horvát adogatását, könnyedén hozta a sajátját, ezzel vége lett a mérkőzésnek(7:5).

Profi korukban 15 alkalommal játszottak egymással, Ivanisevic tízszer győzött, míg Kafelnyikov csak ötször, de az első és az utolsó meccsüket is az orosz nyerte.
“Mindig szerettem Gorannal játszani, most is így volt” – mondta Sydney olimpiai bajnoka.

A folytatásban a jelen két kiválósága, Gael Monils és Fernando Verdasco csapott össze, a zsonglőrködéstől sem mentes mérkőzésen a világranglistán jelenleg tizedik francia játékos 6:3, 5:7 után a döntő rövidítést 13-11-re nyerte meg.

Nagy tapsot kapott Morvai Viktória, a rendkívül tehetséges tízesztendős szlovákiai magyar kislány, aki az iráni Manszur Bahramival, a sportág nagy nevettetőjével tartott egy komoly előadást a tenisz nevű tantárgyból.

A program zárásaként a Bahrami, Verdasco – Monfils, Santoro párosmeccset láthatta a publikum a közönség.”

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!