3D-ben (is) fotózza a Getty Images az olimpiát

GettyImages-London-Olympics-3DA Getty Images a héten jelentette be, hogy 3D-ben (is) fogja fotózni a 2012-es olimpiát. Sajtóközleményük szerint ez lesz az első alkalom, hogy a Getty ilyen technológiával dolgozik majd a nyári játékokon. Az olimpián dolgozó egyébként is tekintélyes számú fotósból néhány kifejezetten a 3D fotózásra fog koncentrálni, hogy a lehető legjobb képek készüljenek majd.

A Getty első alkalommal a Hercegi esküvő során alkalmazott 3D fotózási technikát, és úgy gondolják az új eljárás korábban sosem látott bepillantást adhat majd a világ legnagyobb sporteseményébe – ezzel is garantálva, hogy előfizetőik újabb különleges perspektívából mutathatják majd be az eseményeket olvasóiknak.

A 3D fotósok mellett természetesen a legjobb fotósaik csapata fogja fényképezni a játékokat, akiknek a képei más ügynökségekéhez hasonlóan szinte azonnal az események megtörténte után hozzáférhetőek a szolgáltatásaikra előfizető sajtó számára.
Jonathan Klein a Getty vezérigazgatója, és egyben egyik alapítója azt nyilatkozta, “A tény, hogy most már a 3D fotók is megjelentek a kínálatunkban, annak a tanújele, hogy küldetésünk úttörő újításokat kínálni a tartalomszolgáltatásunkban.” Azt is hozzátette “Az Olimpiai játékok a világ legrangosabb sporteseményei, és hihetetlen emlékeket adott kollektív emlékezetünknek vizuálisan gazdag történelme során, a Getty Images pedig hozzájrul, hogy ez 2012-ben Londonban se legyen máshogy.”

Ez lesz sorozatban a tizenharmadik alkalom, hogy a Getty Images díjnyertes sportfotósainak elit csapata a NOB hivatalos fotó ügynökségeként tudósít majd a játékokról. Jövőre hozzávetőleg 60 elismert és sport világesemények fényképezésében rutinos fotóssal készül az ügynökség a játékokra. A 3D elsőként történő bejelentésével pedig kétség kívül tovább szeretnék javítani (egyébként sem rossz) helyzetüket a világ vezető hírügynökségei között.

A Getty Images már egy évvel az események előtt külön aloldalt hozott létre olimpiával kapcsolatos tevékenységük és képeik promotálására, ahol találhatók képek a korábbi olimpiákról és a londoni előkészületekről egyaránt.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!