Bloggerek világnapja 2011

BlogDayBadgeSzerdán volt a bloggerek világnapja. Üdvözlök minden érintettet, és osszatok meg ti is egymással öt nektek tetsző blogot!

Kicsit lemaradtam róla, mint a fotós szakmára egyáltalán nem jellemző borravalóról, de mintha más se nagyon foglalkozott volna vele, hogy kedden volt a bloggerek világnapja.
Ha már úgyis annyit emlegetem mostanában, talán célszerü lett volna a Goldenblog eredményhirdetését is erre a dátumra időzíteni. Különösen, mivel öt éve pont a HVG írt az eseményről (nagyjából először és utoljára is). De hagyjuk is a Goldenblogot…

A hivatkozott cikk szerint a blogger világnapot a Nir Ofir néven publikáló izraeli blogger vetette fel. Kezdeményezése pedig arról szól, hogy minden év augusztus 31-én a blogírók osszanak meg öt másik blogot az olvasóikkal.

A kezdeményezés tovább él
Bár nem minden blognál divat a linkek megosztása, sokan még a felhasznált forrásokat sem tüntetik fel. A Twitter társadalomban viszont kialakult az ún FollowFriday, aminek a lényege éppen az, hogy péntekenként a csiripelők más tweetelőket ajánljanak egymásnak a #ff vagy a #followfriday hashtagek használatával.

Külföldön azért létezik
Bár a magyar weben nem nagyon találtam nyomát, külföldön azért vannak rá utalások, sőt van weboldala is (bár úgy látom, ott is csak tavalyi dátummal szerepelnek logók – de én szerkesztettem magamnak ideit). Idén én se nagyon készültem rá a világnapra, így alább is csak az általam leggyakrabban látogatott blogokat linkelem. Jövőre próbáljunk valamit kihozni a világnapból, és az eredeti szellemiségben valami igazán izgalmas, perspektíva tágító linkajánló hullámot elindítani.

Jöjjön hát öt blog, amit jó szívvel ajánlok mindenkinek követésre (nagyjából az enyémmel rokon sajtó, fotó, média témákban):

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!