Megszűnik a HVG MédiaBlog – kár érte!

MediaBlog-vegeBecsöngettek az (média) iskolákba, és harangoznak a MédiaBlognak. Megszűnik a HVG berkeiben eddig a médiával, és kapcsolódó szakmai kérdésekkel foglalkozó szerkesztőségi blog.
Online felületeinek átszervezésére és a költségek átcsoportosítására hivatkozva megszűnteti a Médiablogot a HVG kiadó. A média, és az olvasók duplán szegényebbek lesznek ezzel. A médiablogger búcsúzik, és új lehetőségeket keres. Bízzunk benne, hogy talál is!

Egy Rejtő idézettel búcsúzik Pollner, polgári nevén Pécsi Ferenc, a Médiablog szerzője, majd leírja a Médiablog történetét, és a pár mondatban összefoglalható jelenét.
Külön említésre méltó Pollner köszönetnyilvánítása, amiért a HVG mindig engedte, hogy szabadon keressen, és dolgozzon fel témákat, és munkájába sosem szóltak bele, anyagilag mindeddig támogatták, és (egy-két másik szerkesztőségi bloggal ellentétben) most sem azért hallgattatják el, mert egyeseknek nem tetszik amit és ahogyan mondott.

Akárcsak a legtöbb rendszeres olvasó, én is őszintén remélem, hogy lesz folytatás valahol máshol….és azt is, hogy azt is fogja valaki támogatni, hogy ne csak hobbi legyen a folytatás, hanem megélhetést biztosítson Pollnernek.

Mi lesz a felhalmozott anyagokkal?
Mint minden ilyen gyászkeretes korábbi címemnél, most is azt a kérdést tartom (egyik) legfontosabbnak, vajon mi lesz a Médiablogon évek alatt felhalmozódott anyagokkal, amik joggal lehetnének akár média tanfolyamok ha nem is feltétlen alapozó, de kiegészítő anyagai? Megszűnik majd a mediablog.hvg.hu cím és az ide átirányított mediablog.hu domain, örökre törlik az oldalt, és a rajta megjelent írásokat, kommenteket?
Vagy csak frissülni nem fog, és míg új motort nem telepítenek a HVG szerverre legalább az eddigi anyagok kereshetők, és olvashatók maradnak? És ha új motort telepítenek majd, az alatt is gondoskodnak a korábbi tartalom továbbéléséről, vagy sok más esethez hasonlóan megfelejtkeznek róla, és mint egy idő után szinte minden más digitális tartalom is, megy a levesbe – vagy ahogy én szeretem megfogalmazni: a digitális enyészet martaléka lesz?

Aki eddig is olvasta, ne csak a linkeket mentse el kedvenc bejegyzéseihez. Aki még nem olvasta, gyorsan kezdje el, hátha talál rajta pár hasznos dolgot, mielőtt még eltűnik. És reméljük együtt, hogy máshol talán újjáéled!

Ha már nem csak nekem volt első gondolatom a hír tolvasva, hanem valaki oda is kommentelte a búcsúbejegyzés alá, válasz a Rejtő idézetre:

“Viszlát, és kösz….a posztokat!” 

Kiegészítés: A kommentek közt Pollner elárulta, hogy az archívumra a HVG igényt tart, az oldalt továbbra is működtetni akarják. Így további kérdések vetődnek fel, de ezekről talán korai még találgatni.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!