Goldenblog döntősök a zsüri szerint

Kihirdették, melyik blogok kerültek a döntőbe a Goldenblog versenyen a szakmai zsüri szerint.

A tegnap közzétett listát nem egészen értem, miért hívják top10-nek, mégkevésbé, hogy miért adták a végeredmény címet neki. Szerintem ez a kifejezés inkább a közönségszavazás (korábban már ismertetett) első tíz helyezettjének megnevezésére alkalmas.
A szakmai zsüri kiválasztottjait legfeljebb zsüri top10-nek nevezném, esetleg az elődöntő eredményének, vagy inkább maradnék a finalista/döntős kifejezésnél, hiszen ez a lista csak egy előválogatás eredménye, közülük kerül majd ki a szakmai zsüri által kiválasztott kategóriagyőztes.

Minden esetre a zsüri tíz blogot választott ki, hogy majd a djíátadón ezek közül hirdessenek győztest. Meglepő módon ezek közt az én blogom is szerepel, bár nem győzöm eleget hangoztatni, hogy szerintem itt már a blogom tematikája miatt semmi keresnivalóm nincs.
Nagyon helyes döntés viszont, hogy a szakmai döntéshozók kiemeltek több olyan fotóblogot is, amik tényleg minden szempontból megfelelnek a fotóblog definiciónak (valamint a blogverseny kiírásának), és meg is érdemlik, hogy kiemeljék őket. Ilyenek például Kálló Péter és Csudai Sándor kollégáim fotóblogja, akárcsak Glódi Balázs Fnyrzkny fotóblogja, Balogh Zoltán Napi1kép fotóblogja, a Neon Spot és a Sztyui365 napiképes fotóblog. Meg persze a közönségszavazás győztes Mai Manó Ház fotóblog, ami vitán felül (szó szerint) a fotótörténet legjobb képeiből közöl napi válogatást.

A zsüri által kiválasztott blogok abc sorrendben:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!