Új Origo címlap nagy képes fotó ajánlóval

OrigoFotoUjCimlap

Nagy képajánló az Origo új címlapján

Lezárult az Origo legfrissebb dizájnváltása, és a héten elindult az új címlapjuk.

Mint arról az Origofoto és a Napi Fixen a Magyar Rádiós “botránya” után az Origohoz szegődött Mong Attila is beszámolt, végre új arculatot kapott az Origo főoldala. A megújult kezdőoldalon a bárhol valaha látottnál nagyob képekkel (bizony, még annál is nagyobb, mint amivel a HVG hirdeti címlapján a Nagyítás galériát) ajánlják a fotórovat egyébként tényleg népszerűsítésre érdemes galériáit. A legfrissebb galéria főképe egyenesen ugyanakkorában kerül ki a főoldalra, mint amekkorában rákattintva a galéria képei megjelennek, mellette pedig három másik anyag kisebb képei láthatók.

OrigoUjCimlap

Képes cikk ajánló az Origo új címlapján

Szintén érdekes, hogy a főoldal tetején, közvetlenül a menü alatt a legfrissebb anyagok mellett további anyagokat ajánlanak azok képeinek kiemelésével. A jelek szerint az Origonál egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a fotók, és talán ezzel a fotórovat megbecsültsége is nő, ami remélhetőleg nem csak a piacvezető Inernetes lapoknál válik majd trenddé, hanem egyre inkább általános tendencia lesz.

Az Origo egyébként folyamatosan hirdeti a főoldalon (mint az a képeken is látható), hogy várják az olvasói észrevételeket, és további javaslatokat az új főoldallal kapcsolatban. Ha ti is szeretnétek igazi nagy képes Origo galériát, illetve a főleg Pályi Zsófi által készített audio slideshow anyagokból még többet, és ezeknek egy rovatot is, akkor jelezzétek nekik, itt az idő!

Ti mit gondoltok az Origo új címlapjáról, és a hírportálok dizájn trendjeiről?

Readers Comments (1)

  1. Egyelőre nekem kicsit kusza még az oldal, legfőképpen ami nem tetszik, hogy szerintem bulváros és kicsit indexes lett. Jó dolog, hogy a blogok nagyobb hangsúlyt kapnak, de ma per pill nagyon nehéz olyan hírportált találni, aki minőségi (és objektív – bár, tudom,h ez lehetetlen) hírforrásként működik. A blogok “megmondásai”, félinformációi csak rontanak ezen a helyzeten. Szerintem.

    Hogy ONtopic is legyek, a képeknek örülök, talán egy észrevétel, hogy felesleges az “Ezt nézze meg!” rovatban a kis kép kinagyítása, elég lenne,ha ott már egyből a cikkre ugrana, és ott úgyis látom a képet rendes méretben.

    És egy utolsó – bár ezt lassan mind az olvasói észrevétel rovatba is írhattam volna 🙂 – a designer szemem bántja, hogy ennyire felül “beszorul” az egész lap, nulla a felső margó.

    Amúgy ez az első hozzászólásom, nagyon jó olvasni a blogod Attila, így tovább!

Comments are closed.