Kiemelt helyen a hangos képriportok

Megújult az Origo fotórovatának oldala

Új formában látható egy ideje az Origo képes tartalma. A megújult rovat oldal tetszetős formában tálalja a lap képes anyagait, és hangsúlyosabb helyet kapnak a különlegességüknek tekinthető hangos tartalmakat is.

A főmenü rovatai közt a Fotó linkre kattintva megjelenő oldalon egy nagy kép ajánlja legfrissebb galériájukat, alatta pedig kisebb képek mellett rövid leírások sorolják a korábbi galériákat.
Bár egyébként is remek ötlet volt újratervezni az Origo galéria gyűjtő oldalát, az igazi örömet az okozza (számomra), hogy a lap egyik legegyedibb kezdeményezése, a hangos képriportok végre egyenrangúvá váltak a galériákkal, és a jobb oldali listájukból közvetlenül is elérhetők, nem csak a rájuk hivatkozó cikkeken keresztül.

Az új rovat oldal már a Sajtófotó Pályázaton végbevitt díjhalmozás előtt működésbe lépett. A rovat Facebook oldalán viszont csak most hétvégén jelentették be, azzal a hírrel együtt, hogy az Origo beindítja feleveníti a hét képei válogatások hagyományát. Korábban az Indexnek is voltak hasonló válogatásai, ám ezek már 2009 októbere óta nem frissülnek, és 2010 vége óta a HVG Nagyításában sem készülnek ilyen heti válogatások. A HVG-be olvadásáig a Hírszerző akkori képszerkesztője Magócsi Márton is készített ilyeneket annak idején. Talán nem véletlen, hogy pont most nyúl ehhez a megoldáshoz az Origo, miután a fotórovat élére került.

Mit gondolsz az új Origo fotórovat oldalról és a hét képei válogatásokról?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!