Kiemelt helyen a hangos képriportok

Megújult az Origo fotórovatának oldala

Új formában látható egy ideje az Origo képes tartalma. A megújult rovat oldal tetszetős formában tálalja a lap képes anyagait, és hangsúlyosabb helyet kapnak a különlegességüknek tekinthető hangos tartalmakat is.

A főmenü rovatai közt a Fotó linkre kattintva megjelenő oldalon egy nagy kép ajánlja legfrissebb galériájukat, alatta pedig kisebb képek mellett rövid leírások sorolják a korábbi galériákat.
Bár egyébként is remek ötlet volt újratervezni az Origo galéria gyűjtő oldalát, az igazi örömet az okozza (számomra), hogy a lap egyik legegyedibb kezdeményezése, a hangos képriportok végre egyenrangúvá váltak a galériákkal, és a jobb oldali listájukból közvetlenül is elérhetők, nem csak a rájuk hivatkozó cikkeken keresztül.

Az új rovat oldal már a Sajtófotó Pályázaton végbevitt díjhalmozás előtt működésbe lépett. A rovat Facebook oldalán viszont csak most hétvégén jelentették be, azzal a hírrel együtt, hogy az Origo beindítja feleveníti a hét képei válogatások hagyományát. Korábban az Indexnek is voltak hasonló válogatásai, ám ezek már 2009 októbere óta nem frissülnek, és 2010 vége óta a HVG Nagyításában sem készülnek ilyen heti válogatások. A HVG-be olvadásáig a Hírszerző akkori képszerkesztője Magócsi Márton is készített ilyeneket annak idején. Talán nem véletlen, hogy pont most nyúl ehhez a megoldáshoz az Origo, miután a fotórovat élére került.

Mit gondolsz az új Origo fotórovat oldalról és a hét képei válogatásokról?

Readers Comments (2)

 1. Külföldi sajtóblog is szüntette már meg heti mustráját. Valószínűleg nem minden hét annyira eseménydús képileg érdekes eseményekben, illetve mire megjelenne a válogatás, a hírek/képek nagy részével már egyébként is találkozhatott valamilyen formában az olvasó. Az éves visszatekintőkre már jobban feledésbe merülnek a pillantok.
   Talán akkor a legérdekesebbek a heti visszatekintők, ha nem a vezető hírekkel van tele vagy  ha nem a legismertebb (általában a leggyorsabban publikált) fotók, hanem valami új szemszögből láttatja az eseményt. Pár nap alatt sokszor “letisztul” egy fontos esemény és új/érdekes képek kerülhetnek elő.
   Számomra az ilyen “hetiképek” egyébként sokszor inkoherensek, több érdektelen képpel, így kevésbé ragad meg bennem. A másik véglet a globális tematikák: karácsony a világban, mindenhol esik a hó stb. Ezt is meg tudom unni.
   Az MTI-nek volt egy ilyen koncepciója printben, csak hosszabb periodikával (talán havi). Az emlékeim szerint nem volt rossz, de már megszűnt a FotósSzem.

  • Én azért általában szoktam találkozni minden NAP olyan képekkel, amiket megéri egy ilyen válogatásba betenni, és ismerek is nem egy ilyen válogatást, ami nem csak heti, de akár napi szinten is tud produkálni ilyen galériákat. Szerintem az Origonak se fog nagy nehézséget okozni.
   Persze szerintem se a vezető hírekkel, és az amúgy is leggyakrabban előforduló képekkel kell teletömni, de szerintem Magócsi Marci ügyesen meg fogja oldani…
   ,-))

   Igen, az MTI-nek is volt egy ilyen két havi kiadványa Fotós Szem címen. Akkor is emlegettem, mikor még létezett. Pont két éve szűnt meg. Ott voltam a nyomdában, mikor az utolsó szám készült…
   http://blog.volgyiattila.hu/tag/fotos-szem/

Comments are closed.