Robert Capa ízelítő kiállítás

Ízelítő kiállítás látható a nemrég hazatért Robert Capa örökség képeiből a Nemzeti Múzeumban. Egyelőre a teljes hazatért anyagnak csak egy kis részét, a legismertebb képeket mutatják be az elegáns, és nem utolsó sorban ingyenesen látogatható kiállításon.

Örülök, hogy ott voltam a kiállítás megnyitóján, és nem elsősorban a miniszterelnök és a kulturális tárcavezető jelenléte miatt. Őket fényképezhetem eleget a Parlamentben is. Bár kétség kívül közrejátszott a jelenlétük a megnyitó nagyszabású kivitelében. Sajnos egészen biztos, hogy nem szervezték volna ilyen látványos, ötletes, elegáns eseménnyé, ha nincs ott a kormány két tagja, és a diplomáciai testület számos képviselője, nagykövetek, cégvezetők, és a múzeum aulájában rendezett állófogadás. Pedig a művészet máskor is megérdemelné, hogy ilyen méltó módon ünnepeljék.

Sajnos ritkán, de szerencsére azért akadnak látványos, és elegáns kiállítás megnyitók. Robert Capára most az emeleten kiállított képek mellett igazi performansszal emlékeztek. Színészek olvastak fel részleteket a róla, és általa írt visszaemlékezésekből, miközben a projektorok fényei a kiállítás képeit festették a múzeum aulájának falára. Csak remélni merem, hogy ha ilyen nagyszabású megnyitót rendeztek a “kis” Elő kiállításnak, akkor az Ernst Múzeum nyári nagy Capa kiállítása még nagyszabásúbb, látványosabb, és nem utolsó sorban, hogy közönségsiker lesz.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!