Ilyen is lehet az Internet a sajtóközpontban: gyors, ingyen

110820_SajtokozpontInternetSebesseg-TMobile-Szeged-KajakKenuVBHa már egy éve ugyanebben a témában reklamáltam, akkor idén mindenképp dícsérnem kell a Kajak-kenu vb sajtóközpontját. Gyors és ingyenes Internet. Ki hinné, hogy ez ma kérdés lehet, és mégis foglalkozni kell vele.

Pont egy éve írtam a budapesti Úszó EB helyszínén berendezett sajtóközpont felháborító Internet árai miatt. Így már csak a blog folytonossága, és a korrektség okán is meg kelle mlékeznem a szegedi Kajak-kenu vb hasonló paramétereiről. A szegedi sajtóközpont Internet kapcsolatát ugyanúgy a T-Mobile szolgáltatta, mint egy évvel korábban az Úszó EB-n. Vélhetőleg a sebesség is ugyanaz volt, csak akkor a szolgáltatás díja miatt fel sem vetődött, hogy lemérjem a sebességét.
Ami akkor a Margitszigeti kontinents viadalon 35 ezer forint vagy 120 EUR volt (és ezen túl is további vitákat vetett fel), azt a szegedi világverseny szervezői térítés mentesen biztosították. Kisebb fennakadásokat emlegettek a kollégák, de amikor én használni akartam, akkor a csatlakozás gond nélkül ment, és a kapcsolat gyors és probléma mentes volt.

Lám, így is lehet! Sőt az Ingyen Internet korában talán igazán csak így lehetne.