Divathétnek nevezni egy fél napos esemény?

EgyNapos-Tony&GuyFashionWeekMarketingesek és rendezvényszervezők sok mindenre képesek a nagyobb hírverés érdekében. De divatHÉTnek hívni egy jó indulattal is legfeljebb egy napos rendezvényt, az elég komoly túlzás.

Az már szinte szokványos, hogy két-három napos rendezvényeket hívnak Magyarországon divathétnek. Egy teljes hétig tartó divathetet nem is tudom, hogy sikerült-e már valaha összehozni az országban.
Az őszintébbek eleve a divat napokat használják egy többnapos divatrendezvény neveként. Így nem érheti őket komoly túlzás vádja, ráadásul, ha több napig tart a rendezvény, akkor még igaz is az elnevezés. De, hogy már egy fél napos programra is rá lehet sütni a divatHÉT jelzőt….mert ha csak hét perc lett volna, akkor érteném.

Mindez úgy vetődött fel, hogy mikor véletlenül megtudtam, hogy lesz ez a rendezvény, menni akartam volna fotózni a divathét VALAMELYIK napjára. Csak ugye kiderült, hogy azon az egy estén, mikor tartják, nekem más dolgom van…

Readers Comments (1)

  1. Hát igen, ezt a rendezvényt tényleg csak hangzatosabbra vették a marketingesek, mint amilyenre valójában sikeredett a szervezés. Ráadásul a bemutató tervezők helyében én biztosan nem örülnék, ha a szervező a nemzetközi sajtót csak 1 nappal a bemutató előtt értesíti ki, hogy szeretettel várják a rendezvényre. Így persze aztán senki nem fog jönni még erre az egy napos divathétre sem, és nem tudósít külföldön a hazai tervezőkről. A tervezőkről, akik pedig azt várták, amit a szervező kommunikált, hogy “a szezon legprofesszionálisabb divateseményén mutassák be termékeiket”.

Comments are closed.