Divathétnek nevezni egy fél napos esemény?

EgyNapos-Tony&GuyFashionWeekMarketingesek és rendezvényszervezők sok mindenre képesek a nagyobb hírverés érdekében. De divatHÉTnek hívni egy jó indulattal is legfeljebb egy napos rendezvényt, az elég komoly túlzás.

Az már szinte szokványos, hogy két-három napos rendezvényeket hívnak Magyarországon divathétnek. Egy teljes hétig tartó divathetet nem is tudom, hogy sikerült-e már valaha összehozni az országban.
Az őszintébbek eleve a divat napokat használják egy többnapos divatrendezvény neveként. Így nem érheti őket komoly túlzás vádja, ráadásul, ha több napig tart a rendezvény, akkor még igaz is az elnevezés. De, hogy már egy fél napos programra is rá lehet sütni a divatHÉT jelzőt….mert ha csak hét perc lett volna, akkor érteném.

Mindez úgy vetődött fel, hogy mikor véletlenül megtudtam, hogy lesz ez a rendezvény, menni akartam volna fotózni a divathét VALAMELYIK napjára. Csak ugye kiderült, hogy azon az egy estén, mikor tartják, nekem más dolgom van…

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!