Ronda de gazdaságos Velencében

csúf reklámba csomagolták az ódon épületeket

Fotó: dalbera/Flickr és Michel27/Flickr

Engem letaglózott, hogy néz ki most Velence. Régóta tervezem, hogy el kellne látogatni oda, de ezek a képek elgondolkodtattak, hogy vajn biztos kíváncsi vagyok-e (pláne ebben a formájában) Velencére.

Bár a magyar sajtóban inkább egy közelmúlt beli gondola balesetről olvasni Velence kapcsán, számomra valahogy érdekesebb az az “esztétikai” megoldás, amit a városvezetés nemrég bevezetett. Eddig elég szigorúan szabályozták a történelmi Velence látványvilágát befolyásoló reklámfelületeket. A közelmúltban azonban drasztikus változás történt.

Egyik ismerősöm Facebook képei között találkoztam borzalmas látvánnyal, amibe a felújítás idejére csomagolták Velence egyes látványosságait. Az érdekes, hogy mindössze egy blogbejegyzést találtam a témáról. Rajtam (és rajta) kívül tényleg senki mást nem bosszant ez a látvány, ami szerintem határozottan elcsúfítja Velence történelmi látképét?

Értem én a “Kulturális Szponzorálás” fogalmát, még csak rossz ötletnek sem tartom, hogy bevételt termelnek, mialatt a felújításokra költenek. De ha már csinálják, akkor legalább stílusosan tennék, ami legalább valami viszonylagos értéket hordonza, és nem ártana, ha illene is valamennyire a történelmi környezethez.

Te mit gondolsz erről a reklám megoldásról?

Fotók forrása: dalbera/Flickr és Michel27/Flickr

Ha tetszett, akkor lájkoljátok és osszátok meg ismerőseitekkel, hogy minél több emberhez eljuthasson!

Címkék