Unalmukban filmet forgattak a reptéren

AirportVideo-photoAyalaAndChenKét sportfotós a dallasi reptéren ragadt egy éjszakára. Vajon mivel üti el az időt két kreatív fotós, ha épp nincs más dolga mint a másnapi járatra várni? Vírus videót forgat…

Mint a PDNpulse beszámol róla, Joe Ayala és Larry Chen autóverseny fotósok, ha már ott ragadtak egy kihalt repülőtéren, és minden profi fotó felszerelésük kéznél volt, akkor neki álltak kreatívan használni. Unaloműzésből, unaloműzésről készült videója bejárta a világot, nem kis népszerűséget, és persze reptér biztonsági figyelmet öszpontosítva rájuk.

ShootingStuckMovie-photoJalopnikKulisszatitkok
A Jalopnik exkluzív beszámolójából az is kiderül, hogy készült nem mindennapi alkotásuk. A srácoknál természetesen mindig van fényképezőgép, és szórakozásból gyakran fotózzák egymást, vagy más fotósokat. Különösen, ha unatkoznak. Mióta a fényképezőgépek videózni is tudnak, azóta meg videózással múlatják az időt. Most is erre jutottak, hiszen érdekesebb program, mint aludni a reptéren.

Bár sok kommentelő mást hitt,  elárulták, hogy stáb nem volt velük, sőt még egy hétköznapi háromlábú állvány sem. Volt viszont egy csomó más eszköz, amit az autóversenyek fotózásához használnak. Ezek felhasználásával készült a videó. Ugyan az egyes snitteket többször is újra vették, de minden jelenet bekerült a végleges alkotásba. Ráadásul ugyanabban a sorrendben, amiben forgatták őket. Ez lényegében az a sorrend is, ahogy egyik ötlet a másik után jutott eszükbe, minden komolyabb előkészítés, vagy forgatókönyv írás nélkül.

Reptér biztonság
Érthető módon a Jelopnik arra is kitért kérdéseiben, hogy mi szóltak a reptéri biztonságiak a randalírozásukhoz, amit ráadásul még filmre is vettek. A fiúk azt állítják, persze alaposan megbámulták őket az őrök, de miután felmérték, hogy nem jelentenek biztonsági kockázatot, szótlanul tovább sétáltak. (Érdekes, engem már azért is zaklattak, hogy fotózok a reptéren unalmamban – igaz nem Amerikában, hanem Angliában történt.)

A Jelopnik hallott elégedetlenkedő utasokról, akiket zavart a fiúk viselkedése, viszont a srácokat megkeresték a reptér illetáékesei. Nekik tetszik az alkotás, ami akár imázs filmnek is elmehetne. Bár ebben a műfajban azért talán a Ferihegy Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér számára készült imázsfilm jobb lett.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!