Magyar fotósok a Csíksomlyói búcsún

CsiksomlyoiBucsu-photoKoszticsakSzilardMTI

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Minden évben jelentős esemény a magyar nemzet, és a vallásos közösségek számára a Csíksomlyói Búcsú, ahova rengetegen zarándokolnak. Mint mondják, évről-évre több a külföldi zarándok, és egyre kisebb a helyiek aránya. Idén is hatalmas volt az érdeklődés, és remek képek készültek az eseményről.

A színes oldalakon is csak fekete-fehér képeket közlő Magyar Nemzet számára Székelyhidi Balázs fotózta az eseményt. Szerencsére képei nem csak a hagyományaihoz szigorúan ragaszkodó napilapban, és annak Képes Lap című hétvégi különszámában lapszámában jelentek meg. A búcsú első napján készült képeiből a lap egyetlen színes fotókat közlő felületén, a MNO honlapon sok képes galériát közölnek anyagából. Igaz a képek jobban érvényesülnének nagyobb méretben, különösen Balázs egyébként nagyon szép panoráma képe, és biztos örült volna, ha a képei alá a nevét is kiírják a galriában (ahogy egyébként nem csak illene, de a szerzőjogi törvények szerint kötelező is – idő közben ezt javították).

A Nemzeti Hírügynökség hivatalból feldolgozta a búcsút. Az MTI-nek két kollégája volt kint, Kollányi Péter és Koszticsák Szilárd képei több online lap galériájában is megjelentek (FigyelőNet, Délmagyar egyik és másik, stb). Az új szokás szerint néhány fotójuk pedig az MTI ingyenes képei közt is elérhető.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!