Bucharest, Hungary – a Time benézte…

IlluminatedForest-photoDanielMihailescuAFP

Fotó: Daniel Mihailescu/AFP

Nem kicsit nézték be a kép készítésének helyét a Time eheti fotó válogatásánál. Egy a Balotesti erdőben készült parti fotó alatt az áll, Bucharest, Hungary….mit lehet ehhez hozzátenni?

Kis nyomozás után (amiben persze sokat segített a név hangzása is) kiderült, hogy a képet készítő Daniel Mihailescu az AFP bukaresti fotósa. Az AFP képeiben pedig helyesen szerepel a város, akárcsak az ország, vagyis hogy Romániáról van szó.
Viszont a képaláírásban nem szerepel az ország, így vélhetően a Time képszerkesztői baltázhatták el a dolgot, mikor – ki tudja miért – Magyarország nevét írták be.

Ennyit a magyar országimázsról, még mindig keverik Budapestet Bukaresttel….persze foghatnánk arra is, hogy biztos hallották, hogy a Moszkva tér után most már Budapestet is át akarják nevezni. De aligha erről van szó.

BalotesiAgencySystem-photoDanielMihailescuAFP

Az AFP rendszerében Románia szerepel

Kiegészítés: Miután észrevettük, másokhoz hasonlóan én is jeleztem a Time szerkesztőinek a csúnya elírást. Néhány órán belül még nem reagáltak a levélre, és helyesbítés sem látszik a galériában. Eddig 25 ezernél valamivel többen lájkolták a galériát, hogy hányan panaszkodtak azt nem tudni, ahogy azt sem, hogy mikor javítják.

Túl gyakran nem ellenőriztem, hogy javítják-e a hibát, a következő nap ennek nem láttam nyomát a Time oldalán. Két héttel később viszont már helyesen, Bukarestként szerepel a helyszín.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!