A MUOSZ-nál se tudnak helyesen írni

Word Press vagy World Press Photo?

Ma délelőtt jelentik be a XXIX. Magyar Sajtófotó Pályázat díjazottjait, és egyre több helyen szerepel, hogy a zsűri elnöke a World Press Photo díjas Szlukovényi Tamás….csak nekem szúrja a szemem, hogy már sokadszor írják hibásan?

MUOSZhiba

A pályázat honlapjának főoldalán, a zsűri tagjairól szóló hírben (javították), és a mai sajtótájékoztató meghívójában is hibásan szerepel a nemzetközi (hogy a helyes megfejtéshez közelebb kerüljünk viLágversenyről van szó) sajtófotó pályázat neve. World Press Photo helyett Word Press szerepel, ami a népszerű blog motor neve. Mivel a blogom is WordPress motort használ, és naponta többször is találkozom ezzel a kifejezéssel is, néha én is elgépelem elsőre a pályázat nevét, de azért nekem fel szokott tűnni, és javítom….pedig nem is vagyok újságíró.

Ahogy ilyen helyzetekben lenni szokott a copy-paste újságírás ismét működött, és elterjesztette a hibát, így egy-két kivételtől eltekintve (pl. Infovilág, EMASA), szinte mindenhol a hibásan írt WordPress változat jelent meg (Kultura.hu, Irodalmi Jelen, Kreativ.huPixinfoFotoVideo MagazinNOL, OrientPress, Sajtófotó a Facebookon, FotoKlikk, stb). Úgy érzem, ez minden érintett orgánumra nézve kellemetlen, de különösen a teljesség igénye nélkül készült lista elején álló (nyelv vagy fotós) szakmai lapokra nézve.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!