A MUOSZ-nál se tudnak helyesen írni

Word Press vagy World Press Photo?

Ma délelőtt jelentik be a XXIX. Magyar Sajtófotó Pályázat díjazottjait, és egyre több helyen szerepel, hogy a zsűri elnöke a World Press Photo díjas Szlukovényi Tamás….csak nekem szúrja a szemem, hogy már sokadszor írják hibásan?

MUOSZhiba

A pályázat honlapjának főoldalán, a zsűri tagjairól szóló hírben (javították), és a mai sajtótájékoztató meghívójában is hibásan szerepel a nemzetközi (hogy a helyes megfejtéshez közelebb kerüljünk viLágversenyről van szó) sajtófotó pályázat neve. World Press Photo helyett Word Press szerepel, ami a népszerű blog motor neve. Mivel a blogom is WordPress motort használ, és naponta többször is találkozom ezzel a kifejezéssel is, néha én is elgépelem elsőre a pályázat nevét, de azért nekem fel szokott tűnni, és javítom….pedig nem is vagyok újságíró.

Ahogy ilyen helyzetekben lenni szokott a copy-paste újságírás ismét működött, és elterjesztette a hibát, így egy-két kivételtől eltekintve (pl. Infovilág, EMASA), szinte mindenhol a hibásan írt WordPress változat jelent meg (Kultura.hu, Irodalmi Jelen, Kreativ.huPixinfoFotoVideo MagazinNOL, OrientPress, Sajtófotó a Facebookon, FotoKlikk, stb). Úgy érzem, ez minden érintett orgánumra nézve kellemetlen, de különösen a teljesség igénye nélkül készült lista elején álló (nyelv vagy fotós) szakmai lapokra nézve.