A Moszkva tér – újra Széll Kálmán tér lett

MoszkvaTerTabla-photoKollanyiPeterMTI

Fotó: Kollányi Péter/MTI

Az MTI tegnap Kollányi Péter fotóival számolt be róla, hogy már kikerültek az új utcatáblák, bár a hatos villamos megállójának üvegén még Moszkva tér felirat van. Nyilván akkor még nem hitték Demszkyék, hogy változni fog a tér neve – talán akkor még arra sem gondolt, hogy lesz idő, mikor nem ő lesz a főpolgármester.

Szóval bár az Indexről kiderül, hogy sokan nem örülnek a Moszkva tér átnevezésének, már keresik, hogy hol legyen helyette másik Moszkva tér. Viszont a név búcsúztatására a “Moszkva” tér metamorfózisait a Hírszerző Reflektor galériája eleveníti fel egy remek archív fotó válogatással.

Szinte akárhányszor említik a teret, ahol persze magam is gyakran megfordulok, mindig Török Ferenc filmje (IMDB) jut eszembe. Ha netán van olyan, aki még nem látta volna ezt a csalamádés hamburger ízű rendszerváltás kori hangulatot idéző filmet, az feltétlenül nézze meg (alább beágyazva az MTV online archívumának köszöhetően – reméljük az erre a filmre mutató linkek nem fognak idővel megszűnni, mint sok másikkal történt). És akár olvasgathatja a filmről annak idején született kritikákat (Origo, NOL, NépszavaFilmkultúra, FilmvilágPort.hu, stb).

 

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!