A Moszkva tér – újra Széll Kálmán tér lett

Fotó: Kollányi Péter/MTI
MoszkvaTerTabla-photoKollanyiPeterMTI

Fotó: Kollányi Péter/MTI

Az MTI tegnap Kollányi Péter fotóival számolt be róla, hogy már kikerültek az új utcatáblák, bár a hatos villamos megállójának üvegén még Moszkva tér felirat van. Nyilván akkor még nem hitték Demszkyék, hogy változni fog a tér neve – talán akkor még arra sem gondolt, hogy lesz idő, mikor nem ő lesz a főpolgármester.

Szóval bár az Indexről kiderül, hogy sokan nem örülnek a Moszkva tér átnevezésének, már keresik, hogy hol legyen helyette másik Moszkva tér. Viszont a név búcsúztatására a “Moszkva” tér metamorfózisait a Hírszerző Reflektor galériája eleveníti fel egy remek archív fotó válogatással.

Szinte akárhányszor említik a teret, ahol persze magam is gyakran megfordulok, mindig Török Ferenc filmje (IMDB) jut eszembe. Ha netán van olyan, aki még nem látta volna ezt a csalamádés hamburger ízű rendszerváltás kori hangulatot idéző filmet, az feltétlenül nézze meg (alább beágyazva az MTV online archívumának köszöhetően – reméljük az erre a filmre mutató linkek nem fognak idővel megszűnni, mint sok másikkal történt). És akár olvasgathatja a filmről annak idején született kritikákat (Origo, NOL, NépszavaFilmkultúra, FilmvilágPort.hu, stb).

 

Readers Comments (1)

  1. Márkus Sándor 2011.05.18. @ 11:28

    Mindig megnyugtat, hogy a média köreiben is azért megvan az a kellő plusz, ami miatt azt mondom, a következő cikk is érdekelni fog, elolvasom, mert biztos lesz benne valami. És bár a cikk netes viszonylatban elég öreg, csak le vagyok maradva, azért csak rányomtam egyet a Szent Orbán Térre – és örömmel láttam, válság ide vagy oda, az embereknek még mindig van humora…

Comments are closed.