Mától ingyen ad mindent az MTI

ingyenMTIlogoA megújult nemzeti hírügynökség valamennyi anyaga mától mindenki számára térítés mentesen hozzáférhető. A nap mottója a Naphegy téren: vegyétek és vigyétek, legyen minden a tiétek…

Kicsit érthetetlen, de a bolondok napjára tűzte ki Belénessy Csaba az MTI szolgáltatásainak ingyenessé válását, és a hírügynökség honlapján megjelent legfrissebb hír is úgy tartja, hogy áprilistól ingyenes az MTI kínálata, bár itt már nem teljes körű ingyenességet emlegetnek.
A pontos dátum megjelölés viszont úgy látszik, hogy csak áprilisi tréfa volt Belénessy úrtól, hiszen mint azt a Kreatív Online is közzé tette ma, az ingyenes MTI-nek se híre, se nyoma. Sem az MTI honlapján nincs a korábban említett bejelentések óta még utalás sem az ingyenes tartalmakra, sem a Távirati Iroda munkatársai nem tudnak közelebbi felvilágosítással szolgálni, hogy mikor, és milyen módon lép majd életben a várva várt ingyenesség. Addig csak annyi biztos, hogy ma van április 1-je, ami a blondok napja, az MTI ingyenességé viszont biztosan nem.

Ajánlom mindenki figyelmébe a korábbi áprilisi tréfának szánt írásokat is. A két évvel ezelőtti objektívből sajnos máig nem lett valóság, sőt nem is valószínű, hogy valaha lesz ilyen. Viszont a tavaly felvázolt fényképezőgépen talán legalább már gondolkodnak a fejlesztők. Igaz, hogy a Japán katasztrófa közepette, még ha tervben van, akkor is késni fog.
Az MTI ingyenessége pedig már úton is van, csak még senki nem tudja, mikor ér ide, és milyen formában. Erről talán egy komolyabb napon érdemes lesz tovább elmélkedni. Persze erre lehetőség van a kommentek közt is.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!