Ne felejtséktek el átállítani a fényképezőgépek óráit is

Clock-photoblue2likeyouFlickr

Fotó: blue2likeyou/Flickr

A hétvégén megint óra átállítás volt, ezúttal a nyári időszámításra. Ne felejtsétek el, hogy míg a számítógépek és egyes telefonok maguktól átállítják az órákat, addig a fényképezőgépek, és egy csomó más szerkezet, amikről nem is mindig tudatosul bennünk, hogy óra is van benne, nem biztos, hogy követik. Érdemes ezeket az órákat is mind átállítani, nehogy később gondot okozzanak, ha mondjuk a képek készítésének időpontjára hagyatkoznánk. Erről már bővebben írtam az előző óra átállításkor, azt hiszem, hogy most nem ismétlem meg.

Frissítés: 2018. október 28. vasárnap hajnalban 3:00 órakor 2:00 órára kell visszaállítani az órát. – persze megteheted már előtte való este, vagy utána is, csak ne halogasd túl sokáig! Különösen a többi kütyüt ne felejtsd el átállítani, mert utána csak a probléma van velük!

Zűrzavar az óra átállítással
Az időszakos óra átállításba könnyen belezavarodik az ember, én se tudtam ma reggel, hogy melyik óra mutat pontos időt. Nem csoda, hogy Japán például nem szokott nyári időszámítással bajlódni, ők nem állítgatják az órájukat, ahogy a nyolc órával Európa előtt járó Kína sem állítja át az órákat, az ország öt időzónájának egyikében sem. Ausztrália pedig megosztott, északi részein nincs óra átállítás, míg délen ők is váltanak.
Ennél sokkal nagyobb a zűrzavar például Indianában. Az állam ugyanis eleve két időzóna határán húzódik, ráadásul az állam egyes részein nem követték a nyári időszámítást. Így aztán, ha valaki találkozót szervezett, nem ártott, ha nem csak a helyet és az időpontot, de azt is egyeztette, hogy a találkozót milyen időzóna időpontja szerint szervezi. A helyzetet valamennyire rendezte, hogy 2005-ben sikerült az állam törvényhozásának elfogadni egy törvényt, ami bevezette a nyári időszámításra, vagyis az óraátállításra való áttérést. De még mindig nem teljesen egyértelmű, hogy mikor mennyi is az idő Indiana egyes részein. Az állam tizennyolc megyéjében a Central Daylight Time használata terjedt el, míg a másik 74 megyében a keleti Eastern Daylight Time van használatban.

Az illusztrációként használt képért köszönet blue2likeyou Flickr felhasználónak

Kiegészítés: További érdekes információk a témával kapcsolatban ebben a bejegyzésben! -> Ne felejtsétek el átállítani a fényképezőgépek óráit!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!