Ismét óraátállítás

Fotó: Katie Reid/Reuters
Fotó: Katie Reid/Reuters

Fotó: Katie Reid/Reuters

Ismét itt az óraátálltás, ilyenkor menetrend szerű az emlékeztetőm, hogy ne felejtsd el beállítani az összes olyan szerkezeted, amiben óra van – ne csak a legkézenfezkvőbbeket állítsd át.

Frissítés: 2019. október 27. vasárnap hajnalban 3:00 órakor 2:00 órára kell visszaállítani az órát. – persze megteheted már előtte való este, vagy utána is, csak ne halogasd túl sokáig! Különösen a többi kütyüt ne felejtsd el átállítani, mert utána csak a probléma van velük!

Nem jut mindenkinek eszébe, de a fényképezőgépekben, videókamerákban, digitális diktafonokban, hangfelvevőkben, de még a kocsik műszerfalában is van óra. Talán nagy gond nincs is belőle, ha elfelejted őket beállítani. Sok esetben mégis nagyon jól jöhet, hogy ha nem is másodpercre pontosan, de legalább órára, vagy azét inkább néhány percre pontosan járjanak ezek az órák. Például, mikor fotók vagy hanfelvételek készítésének időpontja alapján próbálsz utólag beazonosítani képen szereplőket, vagy események időpontját.
Aki rendszeresen szokta a képeit GPS útvonalakkal időpont alapján egyeztetni, azoknak kevésbé meglepő ez a gondolat.

Azért szerencse, hogy az okostelefon, tabletek és egyéb számtógépek már maguk elvégzik az ilyen műveleteket helyettünk, sőt már a tévék is egyre okosabbak.

Neked milyen eszközök óráit kellett magadnak beállítani?

Readers Comments (2)

  1. Ha már így megkérdezted :), nekem semmilyet, ugyanis Hawaiin nincs óraállítás 🙂
    Akkor viszont rendre elfelejtem átállítani a fényképezőgépek óráját, ha átutazom más időzónába, így sokszor valóban nem könnyű egy-egy képnél beazonosítani, hogy mikor készült.

Comments are closed.