Munkanap hétvégén

Hetfo-munkanap-naptarMa hivatalosan munkanap van, mivel a március 15-ei hosszú hétvége volt, ma le kell dolgozni a hétfői napot. Erről nekem mindig az jut eszembe, hogy a sajtóban sosincs hétvége, különösen nincsenek ünnepnapok.

“A fotós nem munkaidőben dolgozik, hanem amikor munka van.”

Vannak még nyomtatott lapok, amik hétvégén nem jelennek meg, így szombati és/vagy vasárnapi lapszámot nem kell készíteni, de a hétfői számot előző nap (vasárnap) akkor is el kell készíteni. Ennél is fontosabb, hogy a hír értékű eseményekről akkor is be kell számolni, és ha más nem, hát az archívum számára kell fotókat készíteni.

Ezért aztán, ha jön a vallási, nemzeti, vagy egyéb ünnep, közeledik a hétvége, a fotós általában nem a családi programot tervezi, hanem hogy mikor hova kell majd rohangálnia. Legyen szó esküvőről, koncertről, rendezvényről, sporteseményről, sajtóról vagy a fotózás egyéb területeiről.
Sőt, ha sikerül is a fotósnak megszerezni egy-egy ünnepnapot szabadnapként, mondjuk mert épp születésnapja van, vagy ő a szerencsés, aki szilveszterezhet és nem a szilveszterezőket kell fotóznia, akkor se bulizhat teljesen önfeledten. Másnap reggel munka, józannak kell lenni.

Egyébként ha ma a hétfői napot kell ledolgozni, akkor a múzeumok sincsenek ma nyitva? Vagy ők megtartották a szokásos hétfői zárvatartást a hétfői munkaszüneti napon?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!