Vigyázz, mire kattintasz: Kamu Twitter üzenet érkezett

fakeTwitter-emailBecsapós levél érkezett ma a postafiókomba, látszólag a Twittertől. Arról értesít, hogy új üzenetem érkezett (mindjárt négy is), amiket az alábbi linkre kattintva nézhetek meg…

A levél szépen dekorált, teljesen szokványos Twitter üzenet stílusú levélnek tűnik, a link is tegy twitter.com kezdetű cím. Viszont mikor a linkre vittem az egeret, a kis előugró tooltipben megjelent a valós link, ami egy egészen más, még véletlenül sem twitter oldalra mutatott.
Nem lepődtem meg, és nem si akartam rákattintani, de gondoltam érdemes lehet másokkal is megosztani, nehogy valaki elkövesse:

Sosem ajánlott levélben levő linkre kattintani, még ha látszólag az általunk használt banki, közösségi, üzenetküldő, vagy egyéb rendszer küldte is a levelet.
Tessék szépen bejelentkezni a szokásos módon, és ha tényleg van ott üzenetünk, azt úgyis jelezni fogja a rendszer. Ilyen szempontból az egyre népszerűbb rövid URL-ek (pl: bit.ly, nyti.ms, goo.gl, j.mp, stb) is egyre veszélyesebbek, hiszen nem látjuk hova is vezetnek.

Csak óvatosan kattintgasson mindenki!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!