Vigyázz, mire kattintasz: Kamu Twitter üzenet érkezett

fakeTwitter-emailBecsapós levél érkezett ma a postafiókomba, látszólag a Twittertől. Arról értesít, hogy új üzenetem érkezett (mindjárt négy is), amiket az alábbi linkre kattintva nézhetek meg…

A levél szépen dekorált, teljesen szokványos Twitter üzenet stílusú levélnek tűnik, a link is tegy twitter.com kezdetű cím. Viszont mikor a linkre vittem az egeret, a kis előugró tooltipben megjelent a valós link, ami egy egészen más, még véletlenül sem twitter oldalra mutatott.
Nem lepődtem meg, és nem si akartam rákattintani, de gondoltam érdemes lehet másokkal is megosztani, nehogy valaki elkövesse:

Sosem ajánlott levélben levő linkre kattintani, még ha látszólag az általunk használt banki, közösségi, üzenetküldő, vagy egyéb rendszer küldte is a levelet.
Tessék szépen bejelentkezni a szokásos módon, és ha tényleg van ott üzenetünk, azt úgyis jelezni fogja a rendszer. Ilyen szempontból az egyre népszerűbb rövid URL-ek (pl: bit.ly, nyti.ms, goo.gl, j.mp, stb) is egyre veszélyesebbek, hiszen nem látjuk hova is vezetnek.

Csak óvatosan kattintgasson mindenki!