Readers Comments (7)

 1. Pataki Balázs 2011.01.26. @ 16:36

  Viszont így az egész világ megismerte Julio César Assis nevét. Ügyes.
  Egyébként nekem s van tetkóm, de még céletlenül sem márkanév… sőt én is szeretem leszigszalagozni a logókat és azt hiszem még soha az életben nem használtam a géphez adott, logós vállszíjat. (Így aztán nem Canon hanem Optiform áll rajta, az se jobb :D)

  • Én azért inkább a Canont hirdetem, mint az Optiformot, de csak mert nekem szimpatikus teljesen jelöletlen vállpántot még nem találtam – igaz nagy intenzitással még nem is kerestem eddig. Amire kínosan ügyelek, hogy legalább Digitális felirat és típusjelzés ne legyen rajta…
   ,-))

 2. Mi értelme van leragasztani a márkajelzést ?
  Aki ért hozzá, úgyis látja milyen márka/típus, aki meg nem az úgysem azért vesz adott márkájú gépet mert valahol valamilyen fotós nyakában látott már olyat.
  Bemegy a boltba megnézi megtapogaja, ideális esetben kipróbálja, és megveszi.
  Ha meg valaki megkérdezi mi lóg a nyakadban, mert tetszenek a képek amiket vele csinálsz úgyis megmondod.
  Értem én, hogy nem akarsz ingyen reklámhordozó lenni, de nézd a dolgot a másik oldalról:
  Kések. Szimpla mezei kések. Megveszed a Cold Steel -t boltban, de felárért pl lehet kérni márkajelzés nélkül is ugyanazt (ezt a hadseregek szokták, hogy ne legyen egyértelmű melyik ország katonája hagyta el). Ilyenkor fizetsz X összeget a termékért, és további Y-t azért, hogy ne legyen rajta reklám.
  Kvázi a termék azért olyan olcsó, mert rajta van a reklám amit az árból levontak, és ami később valamilyen formában behozza a kedvezményt. Remélem érthető.
  Ez alapján, akkor légyszíves keresd fel a fényképezőgéped gyártóját, hogy te márkajelzés nélkül szeretnéd a gépet. Kifizeted a kimaradt reklám miatti kieső bevételt.

  Ismered a BSA szlogenjét, a könyvet sem lopod el a könyvtárból, a filmet sem töltöd le az Internetről, szoftvert sem másolsz és a fényképezőgépet gyártó céget sem károsítod meg.

  • A fényképezőgépgyártóval nem írok alá szerződést, hogy köteles vagyok láthatóan viselni a márkajelzést. Igyekszik elérni, hogy ne tudjam máshogy használni, de nem árcsökkentő tényező, hogy van rajta márkajelzés, vagy nincs. Persze az érthető, hogy feláras szolgáltatás, ha ő biztosít nekem jelöletlen terméket. De én beérem a ragasztó szalaggal…

   A könyvet nem lopom el, de ha megvettem, jogom van a saját kópiámat darabokra tépni, vagy éppen becsomagolni, hogy ne látsszon a borítója. Amit általában meg is szoktam tenni, bár a könyveknél általában inkább a védelmi funkció motivál, nem a borító elrejtése.

   De azt hiszem, hogy egészen más kategória a terméken gyárilag megtalálható márkajelzés és az, hogy valaki azt önként a bőrébe varratja…

 3. Nem írsz alá szerződést, ez igaz. Jelen esetben nem erről van szó, de van bizonyos ráutaló magatartással kötött szerződés. Pl a cég azért árulja márkajelzéssel mert úgy akarja. Te amikor megveszed márkajelzéssel veheted meg, tehát a vásárlás pillanatában te tisztában vagy azzal, hogy annak a márkajelnek láthatónak kell lennie, a vásárlással még el is fogadod. Ennek ellenére később a ráutaló magatartással kötött szerződést te megszeged a leragasztással. Ismétlem, itt nincs szó ráutaló magatartással kötött szerződésről.

  A jelöletlen termék pedig nem feláras, hanem alapáras amiből kedvezményt adnak a jelölés miatt.

  A könyvekre én is vigyázok. De nem mint mondtad ott is a védelmi funkció miatt csomagolsz. a ragasztószalag hol védi a gépet?

  A bőrömbe pedig sose varratnék semmit.
  Mindezek ennek ellenére én továbbra sem értem mi a probléma a márkajelzés láthatóságával, miért kell leragasztani.

  • Ahogy mondod, nincs szerződés. Ráutaló magatartással sem. A cég úgy árulja, hogy rajta a márkajelzés, de ha nekem úgy tartja kedvem leragaszthatom, ezt semmi nem akadályozza – és ez így van rendjén.

   Egyébként engem főleg a nagy és feltűnő cégjelzések zavarnak, de ilyet nem szoktam hordani. A kisebbek nem annyira izgatnak.

   A gép leragasztása meg inkább védelmi funkció, de írtam a posztban is, hogy ez külön történet lesz majd.

 4. Aron Teppert 2015.08.15. @ 17:35

  Hát ez érdekes,igaz csak most olvastam a cikkedet Attila. 🙂
  Szép lassan átnézem mindet. 😀
  Amivel egyetértek,az a tetoválás felesleges mivolta. Ezt megoldhatná márkajelzéssel ellátott ruhaneműkkel,sapkákkal,stb.
  Én sem varratnék magamra semmilyen márkajelzést,maximum,ha busásan megfizetnének érte,de semelyik márka nem invesztál ilyen reklámfelületekbe. 😀
  Szerencsére.
  Azért a Canon remélem kifejezte valahogyan az elismerését a (remélhetőleg) példátlan márkaszeretetért.
  Én büszke vagyok rá hogy a márkát használom,nem zavar,ha bárki látja gyártó jelzéseit,sőt tetszenek a felhúzott szemöldökök és elismerő hüvelykujj mutogatások.
  Egészen addig,amig nem fajul -mennyibekerült?- kérdésekké a találkozás…
  Na az mindenkinek a magánügye,a kíváncsiskodó meg guglizzon rá.

Comments are closed.