Portré fotó iPad fénynél

iPad-photo-shoot

Fotó: Jesse Rosten

Méghogy az iPad nem jó fotósoknak. Tessék, itt a legújabb felhasználás. Ha nem alkalmas fotózásra sem, és képszerkesztésre sem, akkor használd vaku helyett!

Ezt a hírt már rég kinéztem magamnak a PetaPixelen, de idô közben a Spottr is megjelentette magyarul. Minden esetre, ha már én is iPad használó vagyok, nem hagyom ki, hogy megemlítsem ezt az inkább vicces, vagy ötletes, mint komoly felhasználást.
Őrült ötlet, a kiagyaló Jesse Rosten sem gondolta komolyan. Mint blogján írja, álmatlanul fetrengett az ágyban, mikor az iPad felvillanása ráébresztette milyen világos is a szerkezet. És ha már az ötlet nyomán a fénymérő is előkerült, nem volt megállás mint írja.

Az ötletet természetesen nem a spórolás ihlette, hanem a kíváncsiság. Amennyibe kerülne ennyi iPadet megvenni, abból akár komolyabb vakukra is telne. De ha már a kütyü mániás barátoktól egy stúdiófotózás erejéig összegyűlt 9 db iPad, gyorsan kitalálták hogy is lehetne hasznosítani őket.
Handras inkább modellként használta volna, ahogy ismerem, bár népszerű iPhone fotója óta – sőt egyáltalán – nem láttam tôle iPad fotót, és még a MacBook Airt sem használta modell fotózáson, pedig egy időben elôszeretettel alkotott Maces termék fotókat. Úgy fest, lekötik egyéb teendői – köztük a MacBook Air tesztek.

Szóval embereink amerikában (ahol lassan egy éve kapható az iPad, és messze nem akkora ritkaság, mint itthon, ahol máig nem kapható hivatalosan) felszerelték az iPadeket hármasával egy-egy faros lemezre, és elkezdtek velük modellfotózáson világítani. Csodák csodájára ISO 800-on, 1,2-es fényerôvel 1/60-da lehetett exponálni, ahogy a fénymérő is  kellemes modellfotókat készültek….a fotózási szünetekben pedig volt min megnézni a leveleiket. Erre viszont bármelyik más reflektor képtelen lett volna.

iPad Photoshoot from Jesse Rosten on Vimeo.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!