Portré fotó iPad fénynél

iPad-photo-shoot

Fotó: Jesse Rosten

Méghogy az iPad nem jó fotósoknak. Tessék, itt a legújabb felhasználás. Ha nem alkalmas fotózásra sem, és képszerkesztésre sem, akkor használd vaku helyett!

Ezt a hírt már rég kinéztem magamnak a PetaPixelen, de idô közben a Spottr is megjelentette magyarul. Minden esetre, ha már én is iPad használó vagyok, nem hagyom ki, hogy megemlítsem ezt az inkább vicces, vagy ötletes, mint komoly felhasználást.
Őrült ötlet, a kiagyaló Jesse Rosten sem gondolta komolyan. Mint blogján írja, álmatlanul fetrengett az ágyban, mikor az iPad felvillanása ráébresztette milyen világos is a szerkezet. És ha már az ötlet nyomán a fénymérő is előkerült, nem volt megállás mint írja.

Az ötletet természetesen nem a spórolás ihlette, hanem a kíváncsiság. Amennyibe kerülne ennyi iPadet megvenni, abból akár komolyabb vakukra is telne. De ha már a kütyü mániás barátoktól egy stúdiófotózás erejéig összegyűlt 9 db iPad, gyorsan kitalálták hogy is lehetne hasznosítani őket.
Handras inkább modellként használta volna, ahogy ismerem, bár népszerű iPhone fotója óta – sőt egyáltalán – nem láttam tôle iPad fotót, és még a MacBook Airt sem használta modell fotózáson, pedig egy időben elôszeretettel alkotott Maces termék fotókat. Úgy fest, lekötik egyéb teendői – köztük a MacBook Air tesztek.

Szóval embereink amerikában (ahol lassan egy éve kapható az iPad, és messze nem akkora ritkaság, mint itthon, ahol máig nem kapható hivatalosan) felszerelték az iPadeket hármasával egy-egy faros lemezre, és elkezdtek velük modellfotózáson világítani. Csodák csodájára ISO 800-on, 1,2-es fényerôvel 1/60-da lehetett exponálni, ahogy a fénymérő is  kellemes modellfotókat készültek….a fotózási szünetekben pedig volt min megnézni a leveleiket. Erre viszont bármelyik más reflektor képtelen lett volna.

iPad Photoshoot from Jesse Rosten on Vimeo.