Te milyen Internet böngészőt használsz?

browser-share-piechart

Böngészők aránya a blogon

Egy véletlen gondolattól vezérelve meglestem, hogy milyen böngészőkkel látogatjátok az oldalamat. Ebből aztán akár messze menő következtetéseket is lehetne levonni, de ezt inkább kihagyom. Nem magyarázok bele semmit, és persze Churchill szellemében “csak annak a statisztikának hiszek, amit magam hamisítottam.” De miért hamisítanám? Nekem így is tetszik.
És különben sincs sok jelentősége.

  1. 46,06% Mozilla Firefox
  2. 19,12% Microsoft Internet Explorer
  3. 17,69% Google Chrome
  4. 10,88% Apple Safari
  5. 04,58% Opera
  6. innentől nem érdekes

Ami miatt ez a kis statisztika az részben az, hogy némileg eltér a böngészők hivatalos megoszlási arányától. Persze a saját oldalam olvasói messze nem reprezentatív közönség.

A Wikipedia azt állítja, hogy az átlagos internetezők több mint 60%-a használ Internet explorert, ami a látogatóimnál még a 20%-ot se éri el, ezzel nemhogy a második helyre szorul az Microsoft picipuha böngészője. Mivel a Chrome kevesebb mint 2%-al van lemaradva majdnem a harmadik helyre szorul az egyébként világ első.
Az Opera csekély részesedése nem lep meg, de így is kétszer olyan arányban van jelen, mint a hivatalos statisztikákban, és az általam is favorizált Safari bőven kétszer gyakoribb. De az jól látszik, hogy nem csak Mac felhasználók olvassák a blogom – kivéve ha Windowst telepítenek, mert a felsoroltak közül egyedül Internet Expolrer nem létezik Macen.

A tanulság? Az nincs. De hátha valakit érdekelt mindez. Ha nem, akkor bocsánat. Írhatnék arról is, hogy 2 óra múlva kezdődik a kampánycsend, de az ki a fenét érdekelne, úgyis megírja mindenki más…

browser-share-per-quarter

Böngészők általános részesedési aránya

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!