Mától kapható az iPad Angliában

Angol iPad reklám

Mától kapható az angol boltokban az Apple iPad készüléke (és 9 másik országban, küztük Németország és Japán is). Ahogy a világ más tájain, itt is sok kritikusa van, de ennek ellenére hasonló sikerekre számíthat, mint az Apple termékek korábban szinte mindenhol máshol is.

Az Angol Apple boltokban még csak a betérô – jobbára amerikai – turisták kezében láttak eddig iPadet, és a Magyar leleményességgel ellentétben kiegészítôket is csak a megjelenés napjától tartanak. A budapesti XMS Apple kereskedés ezzel szemben lényegében az amerikai megjelenés óta hirdeti, hogy “Tudjuk hogy van iPaded, nekünk meg van hozzá tokunk.”

JAPAN/

Fotó: Toru Hanai/Reuters

Ahogy az lenni szokott, Londonban most is hosszú sor kígyózott a két szintes Regent streeti Aplle bolt előtt, és többen már előző este kitáboroztak, hogy elsőként juthassanak hozzá az új kütyühöz. Sajnos én csak pár nappal korábban tudtam arra járni, így a sorbanállásról nincsenek saját képeim, csak magáról az egyébként igen tekintélyes megjelenésű boltról.
Hasonlóan nagy a felhajtás Németországban, sőt még Japánban is. Megy az amerikai divat szerinti bolt előtt táborozás, sőt van aki beöltözött iPadnek…

A londoni metró hálózat egyébként tele van iPad reklámokkal már egy hete, és a megjelenés elôtti napokban szinte minden napilap foglalkozik vele kisebb-nagyyobb terjededlemben ismertetve az angliai árakat, és a hozzávetőleges képességeket.

Apró érdekesség, hogy az iPad reklámokkal fotókat sem felejtették el lokalizálni, így az Apple UK oldalán látható képeken nem a New York Times (és nem is európai kiadása az International Herald Tribune) látható, hanem a Guardian honlapja, amik természetesen szintén adtak ki az iPadra egy ingyenes alkalmazást, amivel a cikkeik kényemeseb olvashatók az új eszközön.

Kíváncsian várom, hogy a magyar megjelenésre vajon rákészül-e majd hasonlóan valamelyik kiadó, hogy ezzel is népszerûsítse magát. (Eddig egyedül a FigyelôNet állt elô iPhone alkalmazással a hazai lapok közül, pedig el tudnék képzelni egy iPadre dizájnolt harmadik képet is a Magyar Nemzet modernséségét hírdető plakátból, de akár a Népszabadság, vagy más klasszikusan nyomtatott lap is megpróbálkozhatna egy ilyen húzással. (Persze egyelőre azt sem tudni, hogy Magyarországon mikor lesz majd egyáltalán iPad értékesítés.)

Kiegészítés: Handras blogján is megjelent egy poszt az angliai iPad premierről az alábbi videóval.

iPad Launch Day in London Regent street Apple Store from Attila Nemeth on Vimeo.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!