Mától kapható az iPad Angliában

Angol iPad reklám

Mától kapható az angol boltokban az Apple iPad készüléke (és 9 másik országban, küztük Németország és Japán is). Ahogy a világ más tájain, itt is sok kritikusa van, de ennek ellenére hasonló sikerekre számíthat, mint az Apple termékek korábban szinte mindenhol máshol is.

Az Angol Apple boltokban még csak a betérô – jobbára amerikai – turisták kezében láttak eddig iPadet, és a Magyar leleményességgel ellentétben kiegészítôket is csak a megjelenés napjától tartanak. A budapesti XMS Apple kereskedés ezzel szemben lényegében az amerikai megjelenés óta hirdeti, hogy “Tudjuk hogy van iPaded, nekünk meg van hozzá tokunk.”

JAPAN/

Fotó: Toru Hanai/Reuters

Ahogy az lenni szokott, Londonban most is hosszú sor kígyózott a két szintes Regent streeti Aplle bolt előtt, és többen már előző este kitáboroztak, hogy elsőként juthassanak hozzá az új kütyühöz. Sajnos én csak pár nappal korábban tudtam arra járni, így a sorbanállásról nincsenek saját képeim, csak magáról az egyébként igen tekintélyes megjelenésű boltról.
Hasonlóan nagy a felhajtás Németországban, sőt még Japánban is. Megy az amerikai divat szerinti bolt előtt táborozás, sőt van aki beöltözött iPadnek…

A londoni metró hálózat egyébként tele van iPad reklámokkal már egy hete, és a megjelenés elôtti napokban szinte minden napilap foglalkozik vele kisebb-nagyyobb terjededlemben ismertetve az angliai árakat, és a hozzávetőleges képességeket.

Apró érdekesség, hogy az iPad reklámokkal fotókat sem felejtették el lokalizálni, így az Apple UK oldalán látható képeken nem a New York Times (és nem is európai kiadása az International Herald Tribune) látható, hanem a Guardian honlapja, amik természetesen szintén adtak ki az iPadra egy ingyenes alkalmazást, amivel a cikkeik kényemeseb olvashatók az új eszközön.

Kíváncsian várom, hogy a magyar megjelenésre vajon rákészül-e majd hasonlóan valamelyik kiadó, hogy ezzel is népszerûsítse magát. (Eddig egyedül a FigyelôNet állt elô iPhone alkalmazással a hazai lapok közül, pedig el tudnék képzelni egy iPadre dizájnolt harmadik képet is a Magyar Nemzet modernséségét hírdető plakátból, de akár a Népszabadság, vagy más klasszikusan nyomtatott lap is megpróbálkozhatna egy ilyen húzással. (Persze egyelőre azt sem tudni, hogy Magyarországon mikor lesz majd egyáltalán iPad értékesítés.)

Kiegészítés: Handras blogján is megjelent egy poszt az angliai iPad premierről az alábbi videóval.

iPad Launch Day in London Regent street Apple Store from Attila Nemeth on Vimeo.