A Canon túl a 40 millió DSLR vázon

Canon_EOS_7D_camera-body-familyMint arról – jobbára a Canon sajtóközleménye nyomán – a Foto TV, a Pixinfo és a Digicams is hírt adott még a hétvégén, a Canon túllépett a 40 milliomodik tükörreflexes fényképezőgép váz elkészítésén. (A negyvenmilliomodik objektív eladását pedig már rég túllépték, amiről akkor rajtam kívül szinte mindenki beszámolt.)
Ha a fotótörténet egésze számára talán nem is olyan történelmi ez az esemény, az 1987-ben bemutatott EOS termékcsalád – és persze a Canon – számára mindenképpen. A gyártó és termékeinek méltatását most mellőzném. Az erről szóló hivatalos közlemények, és az azokból készült híradások úgyis tartalmazzák az összes szükséges információt (vagy még többet is). És talán említenem se kell, hogy úgysem az számít, hogy Canon vagy Nikon géppel fényképez az ember…

Talán az alábbi videó érdekesebb valamivel. Így készül egy objektív a Canon gyárban. A Canon honlapján további videók is találhatók az objektív gyártásról, és azt hiszem, hogy ezen a blogon még eddig nem szerepelt. Korábban a sajnálatos módon hamvaiba halt Digitalis Merengő közölte, és úgy gondoltam, mi sem lehet jobb apropó, hogy itt tovább éljen.
A mindennapi fényképezés közben az ember hajlamos megfeledkezni róla, hogy mennyi apró és érzékeny alkatrészből, milyen aprólékos munkával készülnek az objektíveink. Persze ha tönkremegy, netán baleset éri, és szervízbe kell vinni, mindjárt nagyobb betekintést nyerünk olykor nem csak az információkba, hanem az objektív belsejébe is….íme erre egy békésebb lehetőség.

Így készülnek a Canon fényerős teleobjektívei:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!