Állástalan szupersztár fotóriporter

PeterParker-press-photographer-with-camera

Peter Parker a filmben fényképezőgéppel

Elveszíti állását a világ legismertebb fotóriportere, Peter Parker. A szabadidejében Pókemberként bűnözőket üldöző New York-i szuperhős főállásban a képregénysorozat 1963-as kezdetei óta fotózik.

Bár történeteit magánéleti és szuperhős kalandjai dominálják, pályafutása java részében akció képeket készített alteregójáról a Pókemberről. J Jonah Jameson főszerkesztő hiába mászik falra Pókember népszerűségétől. Nagy hírértékű helyi celebként Pókember – és Parker róla készült képei – komoly mértékben növelték a Daily Bugle napilap eladási példányszámait. A napokban megjelenő füzetekben viszont mégis elbocsátják Parkert és kezdhet munkát keresni. A válság úgy fest, a szuperhősöket is utolérte. Kíváncsi leszek, vajon arra is fordítanak-e ekkora gondot, hogy a napilap példányszám csökkenését is beleszőjék a történetbe.

PeterParker-Spiderman-dress

Peter Parker – A Pókember

CNN tájékoztatása szerint tudományos diplomái és sokak által bámult kalandjai ellenére sem nagyon fog sikerrel járni a munkaerő piacon. Persze szuper képességeit, és több filmet és képregény kötetek százait kitevő kalandjait nem nagyon írhatja be önéletrajzába. Nem is tudom, a falon mászás, és a pókösztön hova illene egy CV-ben, ahogy a pók mintás sztreccs ruci se épp ideális álláskereső fotó. Steve Wacker a kiadó vezető szerkesztője azt állítja, hősük most jó darabig megélhetési problémákkal küzd majd. Nem talál állást, és a világuralomra törő szuperbűnözők mellett a számlák kifizetésével is meg kell majd küzdenie. Mint a kiadónál mondják, még a hálóhoz használt vegyi anyagok beszerzése se fog mindig sikerülni neki (bár a filmből azt hiszem teljesen kimaradt a hálóvető készülék elkészítése, és ott természetes tulajdonsága lett).

DailyBugleSpidermanCover

Címlapfotó Pókemberrel

A CNN hír kommentelői között van, aki a (rajz)filmzenére utalva költött nótát: Spiderman, Spiderman, unemployed like ever’other man…
Mások felvetik, hogy akár védelmi pénzt is szedhetne az elkapott rosszfiúktól, elmehetne testőrnek, vagy felcsaphatna ő is szuperbűnözőnek. És valljuk be, mindig is furcsa volt, hogy biofizikai és biokémiai diplomával pont szabadúszó fotóriporterként akart megélni, mikor ezen a pályán mindig is alig tudott megélni.

spiderman_fired

Parkert kirúgták

De hogy a fotózásnál maradjunk egy-két fotós arra hívta fel a figyelmet, hogy Parker fotóriporteri pályafutása során nem alkotott túl sok maradandót, így szabadúszóként se lesz majd túl sikeres. Módszerei hagynak némi kívánnivalót maguk után. Sokszor még a saját kalandjainak fotózásáról is lekésett, és emlékszünk olyan esetekre is, hogy kifutott a filmből és ezért nem készült el a képe. Ráadásul nem ritkán beállítja, megrendezi a fotókat, ami a sajtófotóban hasonlóan elfogadhatatlan, mint a retusálás.
Akad persze, aki felveti, hogy az ő képességeivel felcsaphatna paparazzinak is, bár olyan is akad, aki szerint mostantól majd az olvasók által beküldött mobil fotókat közöl a lap és ezért rúgták ki őt is.

UI: Már régóta meg akartam itt a blogon emlékezni Peter Parkerről, mint fotóriporterről, ez a hír pont kapóra jött hozzá.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!