Szolgálati közlemény: Blog olvasás a mobilon

WPtouch_screenshot

WPtouch a gyakorlatban

Kicsit megint megújult a blogom. Egyrészt tegnap kapott minden post megosztási lehetőségeket, hátha valaki szeretné csiripelni, megosztani, lementeni, elküldeni, stb. Kapott a blog némi Twitter támogatást is, például a jobb oldalon (egyelőre legalul) olvashatók a legutolsó csiripeléseim, ha netán valaki még nem követne a Twitteren.

A legnagyobb – és legalábbis sokak által kevéssé látványos – újítás, hogy Handras tippje nyomán én is telepítettem a WPtouch plugint, így akik valamilyen okostelefonon olvassák a blogomat, és ehhez nem az RSS-t választották, azok egy iPhone jellegűbb, remélhetőleg nem csak tetszetős, de jól is használható megoldással találkoznak ezentúl. Ennek legfőbb előnye, hogy kevésbé terheli a mobil adatforgalmat, mivel jóval kevesebb adatot tölt le. Ezáltal – főleg külföldről netezőknek – jóval költségkímélőbb, de a gyorsaságon is nagyot lendít.

Vitathatatlanul gyorsabb, és könnyen használható, de nekem személy szerint kevésbé tetszik, mint a blog eddig is használt sablonja (ami persze szintén megérett már a fejlesztésre). Ráadásul az általam előszeretettel beágyazott flash videó és egyéb tartalmak sem jelennek meg benne (az iPhone egyébként sem jeleníti meg a Flash-es dolgokat, de legalább jelzi, hogy honnan hiányzik. Ez az új mobil változat viszont csak egyszerűen kihagyj minden olyat, amit nem képes megjeleníteni. Minden esetre, akinek tetszik, vagy csak élvezi az előnyeit, az használja egészséggel. Akinek nem tetszik, valamiért, az a lap alján levő kapcsolóval ki/be kapcsolhatja. Akinek valamiért nem működne, az kérem jelezze!

Természetesen ahogy minden a világban, a blog is folyamatosan fejlődik, és időnként ez változásokat is jelent. Remélem, hogy előnyére származik, és mindenkinek elnyerik a változások a tetszését. Akinek észrevétele, vagy javaslata van, az nyugodtan kommenteljen.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!