Szolgálati közlemény: RSS feed a blogon

3DrssLogoA blog rendszeres olvasónak talán jó hír, akik csak ezután válnak azzá, azok számára meg pláne az, hogy a blognak van RSS feedje. Sőt már az oldal jobb szélén is megtalálható, így aki szeretne kényelmesen felíratkozhat rá kedvenc RSS olvasójával.

Az RSS egy szabványos megoldás arra, hogy egy megfelelő olvasó programmal felíratkozzunk adott hírcsatornákra, így folyamatosan értesüljünk az ott megjelenő információkról. Az RSS betűsző a Really Simple Syndication kifejezés rövidítése, bár a Blogvilág vonatkozó írása szerint Oprah Winfrey értelmezése szerint Remek Sztorikat Súgnak. Bővebben a szabványról a Wikipedia RSS szócikkében.

RSS_olvaso_logo

Én a magam részéről főleg a Netvibes webes RSS olvasó szolgáltatását használom, és az iPhone-on szoktam Pro RSS Reader-en (ingyenes változata a Free RSS Reader) olvasni a mindenféléket. De népszerű a Google Reader, az iGoogle, illetve a böngészőkbe épített natív és plugines megoldások, a külön álló alkalmazásként telepíthető RSS olvasó programok és egy csomó más szolgáltatás. Ezekről bővebben a Game Star és a TechLine cikkében (utóbbit kifejezetten ajánlom, mivel kitér az Apple kompatibilitásra is).

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!