Szolgálati közlemény: több nyelvű blog

worldMap_language_flags

Fotó: yousayyeah/Flickr

Újabb érdekes – és remélhetőleg hasznos – funkcióval gazdagodik a blog. Sikerült telepíteni egy fordító plugint. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor ezután több nyelven is olvashatók lesznek a bejegyzések.

Sajnos az automata fordító technológiák még nem annyira kifinomultak, hogy tökéletes fordításokat eredményezzenek. Így sok esetben egyszerű nyelvtani szerkezetek helyes értelmezése és ragozások is gondot okoz nekik. Különösen a magyar nyelv esetében. De talán egy hibás nyelvtannal lefordított szöveg is érthetőbb lehet egy teljesen érthetetlen idegen nyelvű írásnál. És nem utolsó sorban a végeredmény akár szórakoztató is lehet.

BlogTranslationScreenshotRemélhetőleg a technológia gyorsabban fejlődik, mint amilyen gyorsan az emberek leszoknak az idegennyelvek használatáról.

A blogot minden esetre továbbra is magyarul írom, főleg magyaroknak. De azért remélem, hogy másoknak is hasznos és érdekes lehet.

Szívesen fogadok minden visszajelzést!

A fenti illusztráló kép forrása: Flickr.com Creative Commons 2.0-BY licensz szerző yousayyeah

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!