Sziget jegyet karácsonyra?

Szigetjegy_karacsonyraKicsit későn láttam meg, hogy még az ünnep előtt bloggoljak róla. Karácsonyi meglepetésként újabb Sziget reklámot forgattak “Vegyél karácsonyra Sziget jegyet!” felkiáltással. Elővették a nagy sikerű nyári Sziget reklámok népszerű megmondó emberét Janklovics Pétert, és az ünnep jegyében új kontextusba helyezték, amit a Szívlapát blogon sokan kifogásoltak is:

  • Abszurd dolog egy agusztusi rendezvenyre decemberben toborozni.
  • húzzunk le róla még egy bőrt
  • en nem vennek karacsonyra szigetjegyet ugy, hogy nem tudom kik lepnek fel
  • mert a kötoött pulcsi meg a szigetjegy aztán egy árkategória…
  • Es nem lesz lesz 2010-es Sziget akkor mi lesz?
  • Akinek nem tetszik, nézze a […] mosópor reklámot!

Aki a fantáziát hiányolja belőle, annak én is azt üzenem, hogy nézze meg először a mosópor, pelenka és intim betét reklámokat, aztán gondolja újra, hogy pont ezt a reklámot érdemes-e kritizálni. Persze nem meglepő, hogy a széria első eresztése nagyobb népszerűségnek örvend. De az elég valószínű, hogy ezzel a – még a korábbiaknál is kisebb költségvetésű – karácsonyi szösszenettel inkább kedveskedni akarnak. Persze kétség kívül tudatos reklám fogásról van szó, és a Sziget arculat tovább építéséről, ünnepi gondolatokba csempészéséről. És ha már karácsonykor is felhívták a figyelmünket, hogy idén is lesz Sziget, talán gyakrabban lessük majd, hogy idén melyik kedvencünk érkezik, még ha egyébként nem is tervezzük, hogy kimegyünk.

A Sziget jegyek egyébként már tényleg kaphatók így 225 nappal a fesztivál előtt (nem számolom, hanem a honlapjukon írják), és tényleg szerveztek kisebb karácsonyi kampányt neki, hogy aki akar már most megvehesse. Hogy túlzás ez így fél évvel előre? Lehet. Zsákbamacska, amíg nem tudni kik lépnek fel? Talán. De azért a soktízezer Szigetelő között elég szép számmal akadnak olyanok, akik évek óta minden nyáron kint vannak legalább egy-két napot, és sokuknál ez nincs szoros összefüggésben a fellépő zenekarokkal. Arról nem is beszélve, hogy sokuk azt sem nagyon tagadja, hogy úgyis megváltozott tudatállapotban tölti az egész hetet, így szinte mindegy is, hogy ki zenél, mert a lényeg, hogy buli vaaan…

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!