Magyar filmek ingyen mindenkinek

IndaVideoFILMAz Indexnél újabb remek webes szolgáltatást találtak ki, ami kétség kívül ismét közönségsikert fog aratni. Az IndaVideó Film oldalán magyar filmeket lehet ingyen megnézni.

Le nem tölthetjük őket, de az Internetről bármikor térítés mentesen és legálisan nézhetjük őket. A szolgáltató szerződött a filmek jogtulajdonosaival és a szerzői jogkezelő szervekkel, hogy a filmek megtekintései után, a megjelenített reklámok bevételéből fedezik a jogdíjakat. Jó a nézőknek, mert ingyen jutnak – nem utolsó sorban értékes, és érdekes, olykor ritka és nehezen fellelhető – magyar filmalkotásokhoz. Jó az IndaVideónak, mert egy újabb népszerű szolgáltatással köthetik magukhoz a látogatókat, ami miatt még nagyobb forgalomra, és remélhetőleg még nagyobb hirdetési bevételre tehetnek szert. Jó a filmkészítőknek és jogtulajdonosoknak, mert filmjeik a lehető legegyszerűbb úton, minden akadálytól mentesen jutnak el a közönséghez, és mégis megtérül nekik. Remélhetőleg jó a hirdetőknek is, bár itt már felvetődnek azok a kérdések, hogy mennyire hatásosan iktatják ki ezeket az emberek mindenféle reklám blokkolókkal, és hogy egyébként is milyen mértékben immunisak rájuk a látogatók. Minden esetre amíg van hirdetői kedv, addig a kezdeményezés eredményes és népszerű. Reméljük, hogy minél tovább így lesz majd.

Ha már éppen december 21-e van, kedvenc dokumentumfilm rendezőm születésnapja, megemlítem gyorsan, hogy az IndaVideó Film vonatkozó oldalán már megtalálható Papp Gábor Zsigmondnak két érdekes műve is. A ’98-as Budapest Retró, és a 2004-es Az ügynök élete (ez utóbbi itt az IndaVideo rendszeréből beágyazva is megtalálható – szintén legálisan). Remélhetőleg hamarosan további munkái is felkerülnek majd, akárcsak számos más magyar remekmű. Az oldal filmjei a szerzői jogok területi korlátozásai miatt csak Magyarország területéről érhetők el.

Kiegészítés: sajnos a fent beágyazott videó eltűnt az IndaVideoFilm rendszeréből, de remélhetőleg ezt a hibát orvosolni fogják majd. Azóta viszont elérhető lett több másik Papp Gábor Zsigmond dokumentumfilm, így például a fentivel rokon tartalmú Kémek a porfészekben című is, így ezt is beágyztam alább.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!