Címlapon a címlapok

CoverTileA világ leginteraktívabb sajtómúzeumának honlapján üzemel a Mai Címlapok gyűjteménye. Itt 75 ország lapjainak címlapjai tekinthetők meg minden nap. Összesen több mint 800 napilap küldi el minden nap aktuális címlapját, hogy az előkelő listában szerepelhessen. Ezek között szerepel négy magyar is, de remélhetőleg ezek száma még azelőtt nőni fog majd, mielőtt a válság, és a nyomtatott sajtó hanyatlása fel nem számolja az összes nyomtatott sajtóterméket, teljesen értelmetlenné téve ezzel az ilyen és hasonló címlap gyűjteményeket.

Mivel egy nagyon is valós washingtoni intézmény kezdeményezéséről van szó, a beküldött címlapokból minden nap fizikai formában is megtekinthető válogatás jelenik meg a sajtómúzeumban, ahol – akárcsak a honlapon találaható top tizes válogatásba az oldal ügyeletes szerkesztői válogatják ki a bekerülőket.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!