Internyet

free_wifi_logo

Free WiFi spot

Ferihegytől (na jó, Hegyeshalomtól) nyugatra állítólag nem divat az ingyen WiFi / Internet hozzáférési lehetőség. Minket tekintenek primitív Balkánnak, de a fejlett kapitalista divat, hogy fizetni kell mindenért.

“A legbiztonságosabb számítógépes hálózat az, amelyiken nincs adatfogalom.”

Különösen a kapitalizmusban demokratizálódott Angliában. Ingyen wifit nem találtam Brüsszel óta, de lehet hogy azt is csak elfelejtették lekódolni. Angliában még a kávézókban sem divat az ingyen wifi. Nem csak úgy magában, de még fogyasztás ellenében sem.

A díjszabásuk külön izgalmas:

  • 1 óra £5 (~1500 Ft)
  • 1 nap £10 (~3000 Ft)
  • 1 hét £15 (~4500 Ft)

Csak hogy ez is itt álljon:
Magyar szolgáltató roaminggal: 1900 Ft/MB

“Szerencsére” már nálunk is kezdenek észbe kapni a szolgáltató létesítmények, úgyhogy a plázákban már kezdenek átállni a fizetős megoldásra. Ami a mostani szállodámban érdekes, hogy mindenképpen a recepción kell intézni az Internet fizetését. Pedig egy olyasmi online fizetési megoldással, mint a reptereken is divat jobban járnának, mert a könnyebb, külön kommunikációt nem igénylő ügyintézés megkönnyítené a döntést. Bár akkor gondolom nem ők tennék zsebre a bevételt utána, hanem egy szolgáltató cég.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!